Veripalvelu toimii ja verenluovutuspisteet pidetään auki pandemiatilanteessakin. Verta ei voi valmistaa keinotekoisesti, joten on ensiarvoisen tärkeää, että terveet ihmiset jatkavat verenluovuttamista, vaikka muita sosiaalisia tilanteita suositellaankin vältettäväksi.

Potilaat tarvitsevat noin 800 verenluovuttajan apua joka arkipäivä myös meneillään olevan koronapandemian aikaan. Verenluovutuspaikat eivät ole yleisötilaisuuksia, joten aluehallintovirastojen määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske niitä.

Turvallisuudesta huolehditaan

Verenluovutuksessa käyminen on tehty mahdollisimman turvalliseksi. Käytössä on ajanvaraus, joten paikalla on kerralla rajattu määrä ihmisiä. Muut kuin verenluovuttajat eivät tällä hetkellä voi tulla luovutustiloihimme.

Muihin tiloissa oleviin pidetään 1–2 metrin turvavälin ja kädet pestään heti tiloihin saavuttaessa. Suu-nenäsuojusten käyttöä suositellaan vahvasti. Luovuttajat saavat Veripalvelusta kasvomaskin. Myös henkilökunta käyttää kasvomaskeja. Luovuttajan tulee riisua maski lyhyesti ainoastaan tunnistautumista varten ja syömisen sekä juomisen ajaksi.

Joulun poikkeusaukioloajat

Verenluovuttajia tarvitaan erityisesti pitkien joulunpyhien ja uudenvuoden ympärillä. Verta voi luovuttaa normaalisti keskiviikkoon 23.12. asti. Jouluaattona sekä joulupäivinä 24.12.–26.12. verenluovutusta ei järjestetä.

Lohjalla verenluovutus järjestetään perjantaina 11.12. klo 13.00–18.00 Työväentalolla (Kalevankatu 1). Varaa aika etukäteen: veripalvelu.fi/ajanvaraus.