Lohjan Museon joulunäyttely Polku jouluperinteisiin on avoinna 5.1.2021 saakka. Näyttely esittelee seitsemän suomalaista jouluperinnettä ja niiden historiaa. Näyttely jakautuu kolmeen museon rakennukseen: päärakennukseen, tilanhoitajan rakennukseen ja aittarakennukseen.

Joulupolulla kuljetaan mm. adventtitähden luota seimen äärelle ja edelleen joulupukin luokse. Matkalla tutuiksi tulevat myös jouluolkiin liittyvät perinteet, joulukuusen alkuperä, tontut ja Lucia-perinne. Näyttely avaa monen tutun jouluperinteen taustaa. Esimerkiksi joulukuusi koristeltiin aikoinaan omenoilla, makeisilla ja pipareilla. Myös lankatontut ja käpykoristeet olivat suosittuja. Tästä perinteestä voi ottaa mallia vaikka oman kuusensa koristeluun.

Joulu on tunnelmallista aikaa museossa, kauniisti koristellut kuuset ja leijaileva piparintuoksu herättelevät joulumieltä. Museopuotiin voi piipahtaa ostoksille, vaikka ei tulisikaan katsomaan näyttelyitä. Puodissa on myynnissä mm. museolla itse tehtyä saippuaa, jouluisia julisteita, kortteja ja pöytäkoristeita sekä laaja valikoima pieniä lahjoja niin lapsille kuin aikuisille pukin konttiin pantavaksi. Museopuodissa voit myös uusia tai ostaa Museokortin. Tervetuloa rauhoittumaan ja nauttimaan joulutunnelmasta!

Lohjan Museo on avoinna normaalisti ja museoon on turvallista tulla. Samanaikainen henkilömäärä on rajattu kymmeneen henkilöön näyttelytilaa kohti. Ruuhkaa ei pääse syntymään, sillä museon näyttelyt jakautuvat useampaan rakennukseen.

Museo on avoinna: ti, to, pe klo 11.00–16.00, ke klo 11.00–18.00 ja la, su klo 12.00–16.00. Poikkeukset aukioloaikoihin: avoinna 23.12. klo 11.00–15.00, suljettu 24.12.–28.12., avoinna 31.12. klo 11.00–15.00, suljettu 1.1. ja 6.1.