Huippusuosioon ampaissut Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu tekemään joulukortteja kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille.

Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen jo kymmenennen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 14.11.–5.12. Korttikeräyksessä on tänä vuonna mukana ennätykselliset 131 paikkakuntaa Helsingistä Inariin. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kampanjan tarkoituksena on osoittaa välittämistä ikäihmisille – etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Joillekin ikääntyneille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi karkottamaan yksinäisyyttä.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa

Jouluilon jakamiseen voi osallistua toimittamalla joulukortin keräyspisteeseen 14.11.–5.12. välisenä aikana. Joillakin paikkakunnilla kortteja voi myös postittaa.

Kirjoita joulukortti (askartele itse tai täytä valmis). Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset ja saajan kohdalle Sinulle ja lähettäjän kohdalle oma etunimesi ja Siskot ja Simot. Esimerkiksi: Hyvää Joulua! Toivottaa Siskot ja Simot ja Tuutikki. Vie kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Keräyspisteiden sijainnit, postitusosoitteet ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta siskotjasimot.fi/joulupostia. Lohjan keräyspisteet löytyvät pääkirjastosta sekä Ojamon, Mäntynummen, Virkkalan, Karjalohjan, Pusulan, Sammatin ja Saukkolan kirjastoista sekä Kirjastoauto Saimasta. Kortteja voi myös postittaa: Joulupostia ikäihmisille, Asiakaspalvelukeskus, Kaupungintalo Monkola, Karstuntie 4, 08100 Lohja.

Joulukortteja tehdään monilla kampanjapaikkakunnilla myös joulukorttipajoissa. Niitä järjestetään muun muassa kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla ja harrastusporukoissa. Lohjalla pidetään korttipaja 30.11. klo 12.00–15.00 Lohjan pääkirjaston monitoimitila Pähkinässä.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat keräyspaikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. Paikallistasolla kampanjaa edistävät myös monet muut yhteisöt.

SMS