Joulupuu-keräyksellä kerätään joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka voivat muuten jäädä ilman joululahjaa. Keräykseen voi osallistua tuomalla lahjapaketin oman paikkakunnan paikalliskeräykseen tai tekemällä rahalahjoituksen sähköisesti osoitteessa ejoulupuu.fi. OP Uusimaa toimii tänä vuonna Joulupuu-paikalliskeräyksen järjestäjänä sekä keräyspisteenä toimialueensa usealla paikkakunnalla.

Joulupuu-keräyksellä lahjoja kerätään lapsille ja nuorille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, sijaisperheissä, huostaan otettuina, lastenkodeissa, tai muutoin saattaisivat jäädä ilman joululahjaa.

–Viime vuonna Joulupuu-keräykseen osallistuneet lahjoittivat valtakunnallisesti 55 601 pakettia ja yli 326 000 euroa lahjoituksia toimintamme tukemiseksi. Tänä vuonna tarve on jälleen suuri ja jokaisen apua kaivataan, kertoo Joulupuu ry:n hallituksen puheenjohtaja Doris Tuohimaa.

–Jouluna perheiden eriarvoisuus korostuu, kun monissa perheissä ei syystä tai toisesta ole mahdollista antaa joululahjoja. Arvojemme mukaisesti haluamme olla ennaltaehkäisemässä eriarvoistumista toimialueellamme, sanoo OP Uusimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen.

Lahjoittajina keräyksessä voivat olla sekä yksityiset henkilöt että organisaatiot ja yhteisöt. Keräykseen annettavan lahjan tulee olla uusi ja käyttämätön – joko itse tehty tai ostettu.

Lahja paketoidaan ja siihen kiinnitetään Joulupuu-pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan sukupuolen ja iän sekä paketin sisällön. Keräykseen voi osallistua myös tekemällä rahalahjoituksen sähköisesti osoitteessa ejoulupuu.fi. Virallisen Joulupuu-paikalliskeräyksen tunnistaa Joulupuun logosta.

Keräyspisteitä on Hyvinkäällä, Karkkilassa, Vihdissä/Nummelassa, Porvoossa, Järvenpäässä, Lohjalla, Vantaalla ja Espoossa. Kaikki pankin toimialueella sijaitsevat Joulupuu-keräyspisteet ja niiden tarkat keräysajat löytyvät OP Uusimaan verkkosivuilta.

Keräyspisteisiin voi tuoda lahjoja 16.12. saakka. Keräyspisteistä lahjat toimitetaan sosiaalitoimen toimipisteisiin, josta lahjat jaetaan joulun alla suoraan perheille ja lapsille ilman välikäsiä tai kuluja.

Joulupuu-keräyksellä kerätään joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka voivat muuten jäädä ilman joululahjaa. (Kuvituskuva)