Pusulan uusi rantareitti ja Saukkolan kuntorata saavat varrelleen jumppakylttejä. Lisää liikettä, ruista ranteeseen -hankkeen puitteissa toteutettujen kylttien ulkomuoto on Lohjan Seudun Työttömien ja jumppasisältö Kisakallion Urheiluopiston opiskelijoiden toteuttama. Kylttien pystytys puolestaan on kyläyhdistysten heiniä.

–Reittien varrelle tulee viisi jumppataulua, samanlaiset kumpaankin paikkaan. Jumppaliikkeet ovat yksinkertaisia ja sopivat kaikenikäisille. Niiden on tarkoitus herättää ihmisiä liikkumaan, kertoo projektisuunnittelija Minna Paatero Lohjan kaupungilta.

Kyläyhdistyksissä jumppataulut on otettu vastaan hyvillä mielin.

–Taulut sopivat erinomaisesti täydentämään rantapolun käyttäjien kuntokävelystä saatua hyötyä. Ne voivat myös lisätä kuntoilijoiden tietoa verryttelyn ja venyttelyn hyödyistä kehonhuollolle. Mukava lisä kaiken kaikkiaan, toteaaLiisa Jääskeläinen Pusulan kyläyhdistyksestä.

Pusulan uusi rantapolku avattiin syksyllä. Se lähtee uimarannalta, kiertää järven reunaa ja yhtyy ylempänä jo valmiina olevaan Jaakonpolkuun. Tätä polkua myöten pääsee Pappilanpellon omakotialueelle ja edelleen Kaukelantielle.

–Paljon toivotun rantapolun myötä Pusulan kirkonkylään on saatu lenkkipolku, joka on esteetön ja sopii kuljettavaksi kaikenikäisille, Jääskeläinen kertoo.

Saukkolassa ollaan kylteistä samoilla linjoilla.

–Kyltit ovat ehdottomasti hyvä lisä Saukkolan kuntoradalle palvelemaan kaikkia käyttäjiä! Saukkolan asukasyhdistyksen Toni Olkkonen tiivistää.

SMS

Pusulan uusi rantareitti valmistui syksyllä.