Lohjan 2022-2023 matkailuyritykseksi valittiin Lauttaravintola Kaljaasi. Valinta tehtiin kymmenettä kertaa, ja se julkistettiin Lohjan matkailugaalassa 27.10.
Lohjanjärven Tehtaanlahdella Kalkkipetterin edustalla kelluvaa Kaljaasia ovat vuodesta 2021 lähtien pyörittäneet sisarukset Jani Méling ja Anu Räikkönen.
– Olen iloinen ja nöyrästi kiitollinen. Koetamme olla asiakkaiden luottamuksen arvoisia myös jatkossa, Jani Méling sanoo.
Lohjan vuoden matkailuyrityksen kriteerejä ovat laatu, kehittyvä ote, saavutettavuus, suositukset, yhteistyö- ja uusiutumiskyky sekä asiakaslähtöisyys.Tuomaristo kiinnitti huomiota myös siihen, että Jani Méling on ollut puheenjohtajana kaksi vuotta sitten perustetussa Lohjanjärven Yrittäjät ry:ssä, jonka tarkoitus on lisätä alueen yrittäjien yhteistyötä ja kehittää yritysten vetovoimaa ja toimintaedellytyksiä.

Juhlavuosi tulossa

Jani Méling kiittelee vuolaasti ravintolan edellisiä omistajia pohjatyöstä ja paikan tunnetuksi tekemisestä. Kaljaasin perustivat Erkki ja Raija Paulin vuonna 1994. Muutaman vuoden kuluttua se siirtyi Seija ja Kari Virolaiselle, jotka vetivät ravintolaa lähes neljännesvuosisadan ennen kuin myivät sen Mélingille ja Räikköselle.
Sisarukset ovat satsanneet ruokailupuoleen, jolla on tavoiteltu eritoten perhematkailijoita. Tuoreita investointeja ovat myös saunaosasto ja paljuvene.
– Lisäksi on koetettu löytää uusia erilaisia aktiviteetteja, ja niinpä meillä on ollut muun muassa sangria-salsaa, viinijoogaa, magneettikalastusta ja paljon elävää musiikkia, Méling valaisee.
Kaljaasi on avattu perinteisesti vapunaattona ja suljettu elokuun lopulla ”venetsialaisten” jälkeen. Jani Méling lupaa isojen puitteiden pysyvän samanlaisina myös ensi vuonna.
– Lisäksi 2024 on Lauttaravintola Kaljaasin 30-vuotisjuhlavuosi. Kyllä me jotakin ekstraa kehittelemme merkkivuoden ympärille.

JP