Tunnelmia vuoden 2017 Ultra runista.

 

Kalkkipetteri Ultra run järjestetään 19.5. uniikissa miljöössä 90-luvulla toimintansa lopettaneen kalkkitehtaan maastossa Lohjan Virkkalassa. Tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran. Viime vuoden tapahtuma oli oikein onnistunut ja reitti sai paljon kiitosta juuri ainutlaatuisuudestaan. Pieniä korkeuseroja reitillä on ja tälle vuodelle reittiä on paranneltu niin, että mutkia on vedetty suoremmiksi. Sääkin suosi viime vuonna, samaa toivotaan tälle vuodelle.

Kalkkipetteri Ultra runiin voit osallistua yksin tai 2-6 henkilön joukkueena, jolloin yksi joukkueesta on kerrallaan radalla. Kisa kestää kuusi tuntia ja radan pituus on noin kolme kilometriä. Matkaa voi taivaltaa kävellen tai juosten.

Kuuden tunnin juoksu starttaa kello 12.00, paikalla kannattaa olla jo hyvissä ajoin. Yksinjuoksun hinta on 40€ ja joukkuejuoksun 50€. Tarjolla on järjestäjän toimesta vettä, urheilujuomaa, sipsiä, suolakurkkua, kokista ja banaania. Lähtöalueella on myös tilaa omille eväille.

Tapahtuman järjestää Lohjan kahvakuulaurheilijat ry ja tuotto menee esimerkiksi arvokilpailuihin osallistumisen ja lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

 

Kannustamaan tai kilpailemaan

Lohjan kahvakuulaurheilijat on kahvakuulaurheilun maratonlajeihin erikoistunut seura. Seura on osallistumassa toukokuun lopussa Irlannissa järjestettäviin EM-kilpailuihin, heinäkuun alussa pidettäviin SM-kilpailuihin sekä marraskuussa Espanjassa kisattaviin MM-kilpailuihin. Vuoden 2017 kilpailuista saavutettiin hienoa menestystä.

Ultra juoksun aikana pääsee tutustumaan myös kahvakuulaurheilun extreme kettlebell -challengeen, kun Johanna Selenius yrittää suorittaa kuuden tunnin Ultimate marathonin. Tässä haasteessa urheilija saa laskea kuulan maahan kerran tunnissa viiden minuutin ajaksi, muuten haasteen suorittaja tekee samaa teknisesti varioitua liikettä koko kuuden tunnin ajan. Kyseistä suoritusta ei ole Suomessa vielä kukaan kokeillut, joten kaikki tsempit ja kannustukset ovat Seleniukselle nyt tarpeen.

Paikanpäälle v oi siis tulla kannustamaan sekä juoksijoita että Seleniusta, vaikka ei itse tällä kertaa osallistuisikaan. Paikalla on pieni buffetti, josta voi ostaa käteisellä mm. kahvia, virvokkeita ja suolaisia ja makeita herkkuja.

Nyt on aika kerätä joukkue tai tulla yksin osallistumaan huippuhauskaan tapahtumaan. Kuuden tunnin haaste ei ole edes kovin paha, jos joukkueessa on vaikkapa kuusi osallistujaa, sillä se tekee vain tunnin per henkilö. Ilmoittautumiset mukaan s-postilla lohjankahvakuulaurheilijat@gmail.com.