Kanneljärven Opisto 

Kuvataideopiskelijoiden kevätnäyttely 3.5.-25.5.2024 

Galleria LUTS, Laurinkatu 48, Lohja 

Kartalla! 

Kanneljärven Opisto täyttää tänä vuonna 130- vuotta. Vuodesta 1990 on yksi Opiston koulutusala ollut kuvataide. Nykyisin Opistolla voi opiskella kuvataidetta useilla  koulutuslinjoilla, kuten oppivelvollisuusikäisille suunnatulla kuvataidepainotteisella Opistovuodella, aikuisille pidemmälle ehtineille kuvataiteen tekijöille suunnatulla Jatkava- ateljee!- kurssilla tai Lapin yliopiston kanssa yhteistyönä järjestettävissä avoimen yliopiston Kuvataiteen perus- ja aineopinnoissa.  

Kartalla!- näyttely on Opiston kaikkien kuvataideopiskelijoiden yhteinen näyttely. Näyttelyn teema syntyi yhteisen ideoinnin pohjalta, ajatuksesta, että usea meistä  on ehkä kokenut  tavalla tai toisella olevansa eksyksissä. Kartalla ollaan, kun etsinnän jälkeen löytyy näkyvä polku, kuva ja havainto: Tiedän nyt missä olen. 

Näyttelyssä mukana ovat oppivelvollisuusikäiset  kuvataiteesta kiinnostuneet nuoret sekä aikuiset, osin jo ammattilaisetkin kuvataiteen tekijät. Näyttelyssä on kuluneen talven aikana tehtyjä teoksia. Esillä on piirustuksia, maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja kuvia digitaalisista maalauksista. Näyttelyssä ovat mukana seuraavien ryhmien opiskelijat: 

-Kuvataidepainotteinen Opistovuosi 

-Jatkava ateljee! 

-Kuvataiteen perusopinnot 25op, Lapin Yliopisto Avoin yliopisto 

– Näyttelyyn tulevat työt on valittu yhdessä opiskelijoiden ja opettajien kanssa ja näyttely myös ripustetaan yhdessä. Erilaisista lähtökohdista tulevat teokset muodostavat kiinnostavan ja monipuolisen näyttelykokonaisuuden, jolla samalla juhlistamme 130-vuotiaan Kanneljärven Opiston kuvataideopetuksen pitkää historiaa, kertoo Jonas Gustavsson Kanneljärven opistolta.

Näyttely on esillä galleria LUTSissa toukokuussa 3.5.-25.5.24 välisenä aikana gallerian aukioloaikoina. 

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!