Tänään: 21.07.2024

Päätoimittaja

Kari Oksanen: Elämäni tarina osa 1

er-tuki, kari oksanen, kettu julkaisut, lohjaguru

Kuka olisi uskonut, että siitä ala-asteella vihkonmittaisia äidinkielenaineita kirjoittavasta lievästi ADHD-pojasta tulisi 2010-luvulla paikallisen kaupunkilehden päätoimittaja ja usean online sivuston päätoimittaja ja monen Facebook kanavan moderaattori ja hallinnoija – en minä itse ainakaan.

Varsinkin kun 90-luvulla vietin monta hetkeä eri Euroopan maissa ajatuksena löytää kenties se aikuinen elämä siitä maasta – aina palasin takaisin Suomeen. Tai kun silloin Chesterissä asuessani vastasin puhelimeen soittoon, joka tuli Osuuskauppa Varubodenilta Kirkkonummelta ja minulle tarjottiin pestiä paikalliseen yökerhoon, vetämään sitä, antamaan sille uutta nostetta. Tietämättä asiasta sen enempää mutta tykkäsin jo silloin haasteista, muutin takaisin Suomeen ja Kirkkonummelle, josta nopeasti tapasin myös tulevan vaimoni. Vaimoni Kirstin, jonka kanssa olen ollut nyt yhdessä yli 20 vuotta.

Matka toi minut lopulta (tässä vaiheessa mutta ei varmaan lopullisesti) Lohjalle ja sattumien kautta tekemään yhteistyötä Ykkös-Lohja lehden kanssa vuonna 2007 – täysin sattumalta. En olisi voinut uskoa (kirjoitinhan jo 2000-luvun alussa englantilaiseen IT-julkaisuun artikkelin “Paperless Office”) että monen IT-vuoden jälkeen palasin niinkin tiukasti paperimaailmaan ja kaupunkilehteen. Tuolloin 2007 johdin myyjiä, jotka myivät lehteä. Vähitellen toin lehteen selainpohjaisen asiakkuudenhallinnan, teema-ajattelun, PR-artikkelit yms, ja asiat johtivat yksi kerrallaan siihen, että vuonna 2015 oli aika perustaa uusi yritys, Kettu Julkaisut Oy, ja sen tehtäväksi kaupunkilehti Ykkös-Lohjan vetäminen – siitä ala-asteella tarinoita kertoneesta pojasta, joka teininä kirjoitteli ystävänsä kanssa parin sivun A3-lehtiä ja jakeli niitä nuorisolle Hämeenlinnassa, oli tullut paikallisen kaupunkilehden päätoimittaja, ja sillä tiellä ollaan yhä. Lehden oheen vain on syntynyt viime aikoina noin kolmekymmentä nettisivustoa, joille tuotetaan ja synnytetään sekä linkitetään sisältöä.

Tämä oli osa yksi – osa kaksi lähiaikoina.

KO