Karkkilalaisen muotoilijapariskunnan Susanna ja Tobias Feuerbacherin Viilu-tuotemerkki on valittu Vuoden Koru -kilpailun finaaliin yhdeksän muun tekijän kanssa. Viilu-koruissa yhdistyvät Susannan korumuotoiluosaaminen ja Tobiaksen tausta puuseppänä ja muotoilijana.

Kilpailun järjestää Jules & Beryl yhteistyössä Suomen Kultaseppien Liiton, Suomen Kellomuseon ja Tampereen Häämessujen kanssa. Yleisö päättää kilpailun voittajan. Äänestää voi osoitteessa www.vuodenkoru.fi. Voittaja ratkeaa 7.2.2021.

Koruissa yhdistyvät puun lämpö ja hopean hohde. (Kuva: Jules & Beryl)

Inspiraatio papan keräämistä tuohen palasista

Kilpailun finaaliin yltänyt Tuohi Hopea -mallisto yhdistää hopeaa ja kotimaista koivun tuohta. Korusarjan hopeisten osien pintatekstuuri syntyy sulattamalla ja ylikuumentamalla hopeaa.

Pariskunta asuu ja työskentelee Susannan entisessä mummolassa vanhalla maatilalla. Tilan navetasta löytyi jo edesmenneen papan keräämiä tuohen palasia, joihin muotoilijat ihastuivat. Kehitystyön kautta syntyi finalistimallisto, johon kuuluvat korvakorut, kaulakoru sekä rannekoru. Koruja on saatavilla Karkkilan Aito Kullasta sekä suoraan suunnittelijoilta. Osana kilpailua nähdään myös uniikki juhlavampi versio kaulakorusta.

Tuohi Hopea -korut antavat arvoa suomalaiselle metsälle

Kilpailun tuomaristolta korut saivat kiitosta materiaalien upeasta kontrastista. Metallin ja orgaanisen materiaalin yhdistelmä on mielenkiintoinen ja raikkaasti uudenlainen. Tuohi ja sen tekstuuri pääsevät korusarjassa esiin modernisti. Tuohi tekee jokaisesta korusta myös omalla tavallaan uniikin. Susanna ja Tobias haluavat korujen jatkavan tuohityön pitkää perinnettä uudella otteella. Koruissa ovat läsnä puun lämpö ja hopean hohde.

–Korut yllä voi kantaa palan kotimaista koivumetsää ja antaa arvoa upealle suomalaiselle luonnolle.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä Suomen Kellomuseossa Espoossa 25.1.2021 asti. Museo on suljettuna joulukuun loppuun. Kuitenkin Tuohi Hopea -koruihin voi tutustua lauantaisin 12.12. ja 19.12. klo 11.00–15.00 Koivisto Studion tiloissa (Kalliolantie 99, Karkkila).

Muotoilijat Susanna ja Tobias Feuerbacher.