Kaupunkikeskustat yhdistivät voimansa: Ensimmäinen valtakunnallinen yhteiskampanja alkaa.

Kaupunkikeskustat käynnistävät ensimmäistä kertaa valtakunnallisen markkinointiyhteistyön kaupunkikeskustojen esille tuomiseksi. Keskustakehittäjät haluavat vahvistaa keskustojensa elinvoimaa, yrittäjyyttä sekä lisätä niiden vetovoimaa. Mukana on 19 kaupunkia: Hamina, Heinola, Hämeenlinna, Iisalmi, Imatra, Joensuu, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Mikkeli, Pori, Rauma, Savonlinna, Tampere, Turku ja Vaasa.

”Nyt oli tärkeä hetki vahvistaa yhteistyötä. Jokaisella kaupungilla on haaste säilyttää keskustojensa elinvoima. Yhdessä tekeminen tuo voimaa ja vaikuttavuutta”, kertoo kaupunkikeskustoja edustava Samuli Kansa Kotkan Kauppatie ry:stä.

Hän on myös valtakunnalliset Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry:n varapuheenjohtaja.

”Koe kaupunki” vaikuttaa monella viestintätasolla

Kampanjan tunnus on Koe kaupunki ja sen ainutlaatuinen keskusta. Markkinointiyhteistyön kivijalka on keskustoja esittelevä video. Se näkyy sosiaalisessa mediassa ja televisiokanavilla.

”Video tuo esille keskustojen moninaisuuden, kerroksellisuuden ja ainutlaatuisuuden. Keskustat ovat kauppa- ja kohtaamispaikkoja, joissa viihdytään ja vietetään aikaa. Ne kehittyvät ajan hengessä palvellen jokaista eri ikä- ja kohderyhmää. Toivotamme kaikki tervetulleiksi keskustoihin”, Kansa kuvailee.

Keskustat tekevät lisäksi omia kauppatapahtumia valtakunnalliseen kampanjaan tukeutuen.

Päätavoitteena elävä ja elinvoimainen kaupunkikeskusta

Keskustojen kehittämisyhteisöt ponnistelevat elinvoiman, elävyyden, viihtyvyyden ja kaupan vahvistamiseksi.

”Jokainen keskusta vaikuttaa mielikuvaan koko kaupungista. Se on kaupungin tärkein mielikuvatekijä. Meidän keskustakehittäjien tehtävänä on tukea keskustojemme kehittymistä ja löytää nyt uusia tapoja kaupallisen vetovoiman lisäämiseksi”, Kansa toteaa.

Markkinointiyhteistyössä mukana olevat kaupungit kuuluvat Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry:hyn, joka on perustettu 1997. EKK on kaupunkikeskustojen valtakunnallinen kattojärjestö. Sen tehtävänä on Suomen kaupunki- ja kuntakeskusten jatkuva kehittäminen eläviksi ja elinvoimaisiksi.