Lohjan Moo Do harrastajat ja 2.dan-kokelaat kävelivät Lohjanjärven ympäri. Koitos on osa Hoi Jeon Hapkido (tunnetaan myös nimellä Hoi Jeon Moo Sool) lajin 2.dan koettta. Kyseisen osion vaatimuksena on kävellä 20 tunnin aikana 70 kilometriä. Kilometrejä kertyikin valitulla reitillä noin 73, mikä teki askelmittarin mukaan hieman vajaat 100 000 askelta!

Lähtö tapahtui aikaisin kello 5.00 aamulla vielä pimeän aikaan Karjalohjalta ja viimeiset kävelijät saapuivat perille niin ikään iltapimeällä. Kävelytesti ei ole tarkoitettu suorituskilpailuksi vaan tärkeintä oli, että harrastaja joutui kokeilemaan omia rajojaan ja fyysisen ja henkisen rasituksen kasvaessa syventymään kuuntelemaan omaa mieltään ja kehoaan. Tärkeintä on oppia tuntemaan, mitä keho ja mieli kokeen suorittajalle kertovat matkan aikana sekä keskittyä luontoon ja itseensä suorituksen edetessä.

Auringonnousu matkan varrella. Kuvassa: Marko Mikkonen ja Kari Niinisalo.

Kävelyyn osallistui kolmen 2.dan kokelaan lisäksi myös muita harrastajia Lohjan omasta seurasta. Yhteensä kävelijöitä oli kahdeksan. Mukana oli myös lajin Suomen pääopettaja In-Seon Hwang. Matkaa taitettiin turvallisuussyistäkin ryhmissä siten, että kävelijät olivat näköetäisyyden päässä toisistaan. Matkan edetessä ryhmät etenivät eri vauhtia hiertymien ja muiden kipujen hidastaessa osan taivalta. Pitkillä kävelyillä onkin erittäin tärkeää valita varusteet, kuten sukat ja kengät, oikein ja huoltaa itseään matkan aikana väsymyksestä huolimatta.

Reitti kulki vastapäivään Karjalohjalta salmiakinmuotoista reittiä Mustion, Virkkalan, Lohjan ja Sammatin kautta takaisin lähtöpisteeseen. Matkan varrella pääsi tutustumaan hyvin Lohjan erilaisiin maisemiin. Reitin varrelle mahtui niin pelto- ja järvimaisemaa kuin Lohjanharjuakin sekä haastavia mäkiä ja maantiesuoria, joiden silmiin näkyvän osan käveleminen kesti lähes tunnin.

Tunnelmat ennen lähtöä. Kuvassa Tuomas Hill (vas), Konsta Nisula, Anni Wagner-Prenner, Marko Mikkonen, Kari Niinisalo, In-Seon Hwang, Mikko Niemi ja Saila Arnkil.