On taas se aika vuodesta, kun pihat, kukat ja kasvit, ovat etualalla. Kalusteita ja kaikkea pihan koristetta sun muuta on tarjolla tuutin täydeltä. Piha ja terassi on tähti.

Sosiaalinen media ja piha

Ihana katsella kuvia kauniista pihoista. Huokailet, miten kivalta pihat näyttävät. Kurkistus omaan pihaan. En ole puutarhassa viihtyvä ihminen ja se näkyy. Pääteemani on lähinnä tapattaa kaikki kasvit. En ole koskaan ollut pihasta tai puutarhanhoidosta kiinnostunut. Ei riitä kärsivällisuus, kiinnostus eikä aika. Oikeastaan en osaa ja se osaamattomuus liittyy juuri tuohon kiinnostuksen puutteeseen. Näin tumpelona puutarhurina olen kuitenkin halunnut, että pihani on helppohoitoinen ja siedettävän näköinen itselle, vieraille ja ohikulkijoille. Olen tehnyt pihastani mahdollisimman helppohoitoisen. Ajatuksella mitä vähemmän aikaa siihen joutuu uhraamaan niin sen parempi. Tämä tarkoittaa meillä sitä, että kaikki turha on karsittu pois. Muutama marjapensas löytyy ja ovat enemmän pihan koristeena, kuin hyötykäytössä. Riittää, että saan muutaman rasian marjoja kakunkoristeiksi. Jokunen muukin pensas löytyy, mutta ei aavistustakaan mitä ne ovat. Huomaat todellakin tässä kohtaa viimeistään, että kiinnostukseni on nollassa. Joo jokunen tuijaryhmä löytyy ja ihme kyllä se on kasvanut ja on elossa, vielä. Muutama lavakaulus tuli jokunen vuosi sitten hankittua. Ajatuksella, että saan omasta maasta uudet perunat joulupöytään pakastimen kautta. Kokeiltu on, ja siellä ne nyt on vähän tyhjänpanttina ja osin pihan roskien roskapaikkana.

Helppo piha

Muutoin pihani on tehty niin helpoksi, että ruohonleikkuu tapahtuu nopeasti ja on kohtuullisen suoraviivaista menoa. Terassi löytyy ja jatkaa pihan linjaa. Helppo ja kohtuu huoleton ilman mitään turhia.
Olen kuitenkin halunnut, että pihani on siisti. Ja kun kaikki turha on karsittu pois niin se myös näyttää paremmalta sen lisäksi, että helpottaa nurmikonleikkuuta. Muutama orvokki tulee joka kevät ostettua, jotta saa vähän jotain väriä ja kaunistusta pihapiiriini. Eivät ne kuitenkaan hirmuisesti maksa, ja uhraus ei ole iso, jos ne nyt jostain syystä nuupahtaa aivan totaalisesti. Ja aina on pelastuksena muovikukat ja kasvit. Tarjonta on niissäkin nykyään hyvin laaja ja moni on todella aidon oloinen. Muovikukat ovat siitä helppoja, ettei tarvitse, kuin huuhtaista. Ajan kuluessa saattaa olla näkyvissä jonkinlaista haalistumista. Tällä haluan kertoa, että on vaihtoehtoja meille ”ei niin käteville”.

Onneksi löytyy myös paljon valikoimaa pihalle tarkoitetuissa koristeissa. Terassista ja pihasta on tullut niin jatke olohuoneelle. Mukavaa, että jaksetaan ja viitsitään panostaa. Ja piha on varmasti ollut jonkinlainen pelastusköysi muuten haastavan vuoden aikana. Ei myöskään sovi unohtaa, että joillain on parveke mihin ja missä puuhailla. Kaiken ei aina tarvitse olla uutta. Kaiken ei aina tarvitse maksaa. Hyödynnä alueen puutarhamyymälät, kirppikset ja fb-ryhmät. Ostamalla tuet alueemme yrittäjiä ja ostamalla vaikutamme siihen, että palvelut olisivat saatavilla.

Ihailen miten jotkut osaavat ja joilla on se mielenkiinto laittaa. Tietäen sen asian, että moni on aloittanut kenties aika tyhjästä ja kerännyt tietoa ja taitoa. Tässä päästään siihen, että sitä mielenkiintoa pitää silloin olla. Onneksi löytyy näitä osaajia ja laittajia niin jää meille toheloille paljon katsottavaa. Te joilla on homma hallussa niin JATKAKAA.
Tarjoatte silmänruokaa itsellenne, ja meille muille. Kesällä perheen juhlissa on varmasti kiva saada lisätilaa omasta ulkotilastaan.

KO