Lohjan sairaalassa ei ole synnytystoimintaa ja yöaikaista leikkaustoimintaa 17.6.–8.9.2024. Yhteispäivystys toimii sairaalassa läpi kesän.

HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi on tehnyt päätöksen Lohjan sairaalan toimintojen muutoksesta tulevana kesänä.

”Kesän suunnittelussa on nähtävissä suuria haasteita saada riittävästi lääkäreitä Lohjan sairaalan päivystysrinkeihin. Potilasturvallisuuden takaamiseksi päädyin siihen, että on tarpeen suunnitelmallisesti rajoittaa toimintoja Lohjan sairaalassa kesän ajan”, kertoo Mäkijärvi. 

Tauon aikana synnyttäjät ohjataan Naistenklinikalle sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloihin. Tänä aikana noin 300 synnytystä siirtyy HUSin muihin synnytyssairaaloihin. Kaikille työntekijöille tarjotaan työtä muualta HUSista.

”Tilanne on hyvin valitettava, mutta toiminnanmuutos on potilasturvallisuuden vuoksi välttämätön. Synnytystoiminta edellyttää synnytysyksikön henkilökunnan lisäksi ympärivuorokautista leikkaussalivalmiutta ja lastenlääkäripalveluita. Tätä kokonaisuutta emme pysty Lohjan sairaalassa varmuudella takaamaan ensi kesänä”, sanoo Mäkijärvi.  

Markku Mäkijärvi teki päätöksen 26.2.2024. Lohjan sairaalan kesäajan ja synnytystoiminnan muutoksista tiedotetaan lisää kevään aikana. Synnyttämään tuleville avataan kätilöiden keskitetty puhelinpalvelu ennen kesää. 

Lähde: https://www.hus.fi/ajankohtaista/kesa-tuo-muutoksia-lohjan-sairaalan-toimintaan-synnytykset-tauolle