Tanssikoulu ToeStarin kesäkausi tarjoaa sekä tanssitunteja kaikenikäisille että kehonhuoltoa ja kehonpainoharjoittelua.

Tanssikoulu ToeStar joutui keskeyttämään tuntitoimintansa maaliskuussa koronavirustilanteen vuoksi, kuten moni muukin toimija.

–Kun suositukset tulivat, ei tunteja enää viitsinyt pitää. Totesin, että se on parempi ja vastuullinen päätös. Sitten piti keksiä vaihtoehtoinen tapa pitää toimintaa yllä ja aktiivisena. Päätin nopeasti alkaa tehdä videoita, joiden avulla pystyy tekemään kotona treeniä. Osalle videoit sopivat todella hyvin ja he olivat todella tyytyväisiä, mutta onhan se ihan eri asia kuin käydä live-treeneissä, Laura Hannus kertoo.

Nyt tanssitunnit ja muu liikuntatarjonta on tarkoitus käynnistää uudelleen kesäkauden (1.6.–23.7.) merkeissä. Tuntivalikoimasta löytyy monipuolisesti kaikkea, mitä kevään ohjelmaankin olisi kuulunut. Tarjolla on mm. tankotanssia, vogueta, katutanssia, showtanssia, käsillä seisontaa ja kehonhallintaa, kehonpainoharjoittelua, kehonhuoltoa ja venyttelyä sekä spagaattikurssi. Kehonhallintaan ja huoltoon liittyvät tunnit sopivat hyvin joko omiksi kokonaisuuksikseen tai oheisharjoitteluksi tanssituntien lisäksi.

–Yleensä kesäkausi on ollut kevennetty, mutta nyt tunteja on normikesään verrattuna enemmän. Jonkin verran ilmoittautumisia on jo tullut, mutta vielä mahtuu hyvin mukaan. Nyt on hyvä mahdollisuus tulla kokeilemaan uutta harrastusta, vaikka ei olisi ollutkaan mukana kevätkaudella, Hannus kannustaa.

–Osalle sopii myös kotona itsekseen treenaaminen, mutta ohjattu tunti on siitä hyvä, että tulee ainakin treenattua. Liikunta tekee aina hyvää, hän jatkaa.

Tuntitarjonnassa on eritasoisia tunteja, mutta Hannus muistuttaa, että perusasioiden treenaus tekee hyvää kaikille riippumatta siitä, kuinka kauan on harrastanut. Perustason tunneillakin on liikkeistä tarjolla sekä helpompia että haastavampia vaihtoehtoja.

–Koko kroppa on hyvä käydä läpi ja tehdä venytyksiä. Pidempäänkin harrastaneet saavat tunneista paljon irti. Käyn itsekin alkeistunneilla, koska niillä tehdään hyviä, yleishyödyllisiä harjoituksia, hän toteaa.

Tuntien lisäksi kesäkaudelle osallistuvat saavat veloituksetta käyttöönsä treenivideot, joiden avulla treeniä voi jatkaa kotona. Uusien harrastajien lisäksi kesäkausi tarjoaa mahdollisuuden korvata koronan vuoksi väliin jääneitä tunteja niille, jotka olivat maksaneet kevätkauden, mutta eivät päässeet harrastamaan tanssikoulun sulkeuduttua.

–Haluan tarjota mahdollisuuden korvata tunnit, joista ihmiset ovat maksaneet, Hannus toteaa.

Tanssikoulu ToeStarista löytyy tankotanssitunteja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin lapsista aikuisiin. Tunnit vetää Laura Hannus.

Syksylle toivotaan normaalia treenikautta

Koronalla on ollut tanssikoululle taloudelliset vaikutuksensa, mutta Hannus toteaa, että kyllä hän jotenkin selviää.

–Toivottavasti tunnit pystytään syksyllä pitämään normaalisti.

Moni tanssikoulun asiakas on ymmärtänyt tilanteen tuomat haasteet.

–Osalta on tullut viestiä, etteivät he aio pyytää rahojaan takaisin, vaan ovat halunneet tukea tanssikoulua, Hannus iloitsee.

Myös kevätkaudesta maksaneet voivat halutessaan maksaa myös kesäkaudesta, jos haluavat tukea tanssikoulua.

Koronan myötä moni yritys on kehittänyt uusia palveluja, jotka jäävät mahdollisesti valikoimaan myös korona-ajan jälkeen. ToeStarissa saattaa olla luvassa tukea kotitreeniin jatkossakin, sillä Hannus pohtii treenivideoiden hyödyntämistä myöhemminkin, vaikka live-treenit pyörisivätkin normaaliin tapaan.

Kesäkausi on vielä edessä, mutta syksyllekin on jo suunnitelmia ja syyskauden tuntitarjonta on julkaista tanssikoulun verkkosivuilla. Ilmoittautuminenkin on käynnissä, ja Hannus vinkkaa varaamaan nopeasti paikan, sillä suosituimmat ryhmät voivat täyttyä piankin.

–Lapsille löytyy tanko-, show- ja katutanssia. Nuorille ja aikuisille tulee uutena nykytanssi ja tänä keväänä alkanut spagaattikurssi saa jatkoa, Hannus avaa maistiaisia tulevalta syyskaudelta.

Katutanssitunteja on tarjolla sekä lapsille että aikuisille.

Korona-aikana kiinnitetään huomiota hygieniaan

Hannus huomioi koronaviruksen tunneillaan. Kädet pestään ennen ja jälkeen tuntien, samoin jumppamatot ja tangot puhdistetaan ennen ja jälkeen käytön. Oman jumppamaton voi mielellään ottaa mukaan, jos sellainen löytyy. Tunneilla käytetään tavallista vähemmän välineitä. Lisäksi Hannus on jättänyt tuntien väliin tavallista pidemmän tauon ruuhkan välttämiseksi, jotta toinen ryhmä ehtii pois alta ennen kuin seuraava saapuu tunnille. Ryhmien osallistujamäärä on rajattu alle kymmeneen. Vähänkään kipeänä tunneille ei saa tulla.

SMS

Olisiko vogue sinun lajisi?