Ei sitä turhaan televisiomainoksissa asti sanota, että Suomen kesä on aurinkoinen – silloin torstaina viime viikolla, sillä täällä pohjoisessa kesä todellakin on lyhyt. Mitä sitten me teemme kesällä? Ainakin kaikki ne jotka suinkin voivat, ottavat lomansa juuri niille harvoille viikoille, joilla toivomme auringon paistavan. Silloin säntäämme rannoille ja järville ja valtaamme erilaiset kesänviettopaikat ja ympäri Suomen on satoja kesätapahtumia ja festivaaleja. Kesän aikana me keräämme energiaa ja kokemuksia, jotta jaksaisimme taas pitkän ja pimeän talven.
Meillä suomalaisilla on luonto oikeastaan aina lähellä. Harvat meistä ovat eläneet koko elämänsä betonilähiöissä ilman luontoa, mikä on aivan mahdollista, jos satut syntymään miljoonakaupunkiin. Siksi meidän tulisi olla iloisia ja onnellisia, siitä että, saamme elää kohtuullisen puhtaassa maassa. Voimme mennä vaikka päivittäin onkimaan kaloja järven rannasta ja voimme syödä ne pelkäämättä sairauksia. Tai voimme mennä metsään keräämään marjoja ja sieniä, pelkäämättä silloinkaan, että saamme tartuntoja.
Me suomalaiset myös valitamme turhan paljon. Seuraavan kerran, kun ajattelet valittavasi omaa tilannettasi laskujen tai sähkönhinnan suhteen, mieti tilannetta jos olisit sattunut syntymään vaikka Missouriin, jossa meidän Suomen tulvat eivät ole mitään verrattuna mitä siellä on meneillään tai jos olisit syntynyt Fallujaan? Meidän pitää olla iloisia saadessamme elää turvallisessa ja vielä kohtuullisen siistissä maassa.

Kesällä viettäessämme omassa pihassa tai naapurin luona tai naapurin kaupungin tapahtumassa aikaa, pidetään huolta, että ainakin ja vähintään se omat roskat löytävät tiensä oikeisiin paikkoihin, etkä heitä niitä huolimattomasti olkasi yli.
Yritetään myös pitkittää sitä omaa pinnaa, jos liikenteessä on ruuhkaa tai kaupassa kassajono ei etene- se on kuitenkin pieni murhe elämässä, jos pari minuuttia kuluu jonottaessa. Tiesitkö muuten, että tutkimuksen mukaan ihminen ei halua olla kassajonossa viimeisenä, koska silloin kukaan muu ei joudu jonottamaan häntä pidempään!
Tänä kesänä Lohjallakin tapahtuu niin pientä kuin suurta- meillä on tulossa entistä isompi juhannustapahtuma ja viime vuodesta oppineena kaupunki järjestää Aurlahteen uuden ilmaiskonsertin, jonne tällä kertaa tulee esiintymään Elastinen. Näiden isojen tapahtumien lisäksi tällä lähialueella on erilaisia kesäteattereita, museoita, eläintiloja, rantoja, paikkoja joihin ei talvella viitsi lähteä, mutta kesälomalla aivan oivia vierailukohteita.

Tottakai osa meistä lähtee kesälomalla pidemmällekin matkalle, ja nollaa stressitasonsa palatakseen uudelleen latautuneena töihin jaksaakseen taas seuraavaan lomaan saakka. Varsinkin yrittäjien on hyvä muistaa omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja loman pitäminen, sillä yrittäjät ovat lopulta niitä, jotka pitävät Suomen pystyssä.
Ykkös-Lohja ei lehtenä lomaile vaan lehti ilmestyy joka viikko ja nyt kesä- heinä – elo ja syyskuun ajan lehti jaetaan lisäksi myös niille Lohjanjärven kesäasunnoille, joilla on postilaatikko. Tällä jakelulla pääsemme kertomaan myös kesäasukkaille kaupungin uutisista, tapahtumista ja liikkeiden ja kauppojen tarjouksista.
Ei muuta kuin iloisella mielellä kesän viettoon töitä tehden, lomalla ollen ja aurinkoa ottaen.

KO