Päätoimittaja

Keskiaikaiset Markkinat Siuntion Kirkolla 10.8.

keskiaika, markkinat

Siuntion Pyhän Pietarin kirkko palaa keskiajalle elokuun toisena lauantaina. Kirkon ja seurakuntakodin alueella pidetään markkinat, joilla kansa kokoontuu kirkolle kuin ennen vanhaan, keskiajan hengessä.

Eväitä sielun ja ruumiin tarpeisiin

Markkinat sijoittuvat viime vuoden tapaan kirkon edustalle ja seurakuntakodin ympäristöön. Kunnan hallintojohtaja Kannisto avaa Markkinat kirkon portailta kello 10 ja siitä eteenpäin on luvassa ohjelmaa aina kello 16 asti niin kirkossa kuin sen ulkopuolella.

Markkinoilla myydään käsitöitä sekä keskiajan tyyliin valmistettua herkullista ruokaa, muun muassa possua vartaassa. Tänä vuonna ruokapaikkoja on hieman runsaammin niin että kaikille riittää vaihtoehtoja. Myös kirkon oma kahvila Kellotapuli on auki markkinoiden ajan. Siuntion Martat pitävät kahvilaa ja myyvät tuotteitaan seurakuntakodin tiloissa.

Kädentaitoja ja akrobatiaa

Käsityöläiset järjestävät koko päivän ajan työnäytöksiä. Ohjelmassa on mm. raudan takomista, langan kehräystä ja kukkopillien valantaa savesta. Koruja ja taidetta tekee ja myy useampi taiteilija, laajasta valikoimasta löytää varmasti jotain itselle tai lahjaksi.

Keskiaikaisten markkinoiden henkeen kuuluu henkeäsalpaavat taiturointinäytökset. Akrobaattiryhmä Pimeät Pennut esittää taidokasta temppuilua fysiikan lakeja uhmaten. Suomen historiallisen miekkailun seuran näyttää kuinka miekoilla ja muilla aseilla taisteltiin keskiajalla.  

Eläinpihalla ohjelmaa pienille ja isoille

Seurakuntakodin takana avautuu eläinpiha, jossa on talutusratsastusta shetlanninponeilla, lampaita, kaneja ja aasi. Keppihevosratsukoille on rakennettu turnajaisrata, missä ritarit, prinsessat, yksisarviset ja kaikki muutkin innokkaat pääsevät kokeilemaan peitsen käyttötaitojaan.

Eläinpihan tuntumassa on jousiammuntapiste, missä saa opetusta jousen käsittelyssä ja pääsee myös kokeilemaan taitojaan. Pehmomiekoilla voi haastaa kaksintaisteluun, tai vain kokeilla kuinka miekka viuhuu. Alueella on paljon erilaista aktiviteettia, joilla voi ottaa leikkimielistä kisaa toisista.

Luuttuja ja vaakunoita, viikinkejä ja linnanrouvia

Markkinoilla kuullaan keskiaikaista musiikkia. Kaksi trubaduuria musisoi kirkon pihamaalla ja seurakuntakodin liepeillä esiintyy Pääskylä tyttärineen. Musiikin lisäksi tapahtuman tunnelmaan kuuluu myös ajanhengen asustus, paikalta löydät niin linnanrouvia kuin talonpoikia, ehkäpä viikinkejä ja pari aatelisratsukkoa?

Keskiaikaiset markkinat Siuntiossa järjestää Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry:n tiimi Hanna Savilahti, Mia Nyberg, Aune Wachewski ja Heidi Krüger yhteistyössä Siuntion suomenkielisen seurakunnan kanssa. Seuran puheenjohtaja Lady Hanna Katriina toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi koko perheen tapahtumaan! Lisätietoja Facebook/Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry.