Kettukallion Elämystila sijaitsee Karstulla, vain 13 kilometriä Lohjan keskustasta Sammatin suuntaan. Elämystilalla voi järjestää tapahtumia ja juhlia aina leirikouluista kesäjuhliin. Tunnelmallinen paikka onkin ihanteellinen erilaisiin tilaisuuksiin, kuten yritysten työhyvinvointipäiviin, pikkujouluihin tai syntymäpäiviin. Kettukalliolla voi myös nauttia savusaunan lämmöstä, pulahtaa paljuun tai järjestää häät kauniin metsälammen rannalla. Elämystilalla korostuu hiljaisuuden ja luonnon keskellä olevan sijainnin merkitys, vaikka se on vain lyhyen matkan päässä Lohjan keskustasta.

Kettukallion monipuolisuus onkin sen vahvuus: voit nauttia rauhallisesta saunaelämyksestä tähtitaivaan alla tai pitää vaikka hieman äänekkäämmät juhlat naapureita häiritsemättä. Paikka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja kaikenikäisille, lasten syntymäpäivistä aina aikuisten virkistyspäiviin, kokouksiin ja juhliin. Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla monenlaisia vanhoista hirsirakennuksista unitynnyriin. Tuomas ja Terhi Korpijaakko ovat kehittäneet toimintaa vuosien varrella, lisänneet ohjelmapalveluja ja majoitustilaa, joten nykyään Kettukallion Elämystilalla voi kesäaikaan majoittua jopa 34 henkilöä.

Pohjolan Elämystilasta Kettukallioksi

Tuomaksen isä, Hannu Korpijaakko, perusti Pohjolan Elämystilan matkailutarkoituksessa 90-luvun loppupuolella. Hänellä oli haaveena vaatimaton mökki metsässä ja siitä toiminta on pikkuhiljaa laajentunut. 2015 tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos ja nimi vaihdettiin Kettukallion Elämystilaksi.

Tänä päivänä tuo alkuperäinen unelma on jalostunut monipuoliseksi kokonaisuudeksi.

– 90-luvun lopulla isälläni oli haave tehdä vaatimaton mökki metsään ja siitä se homma sitten eteni pidemmän kaavan kautta. Kun torppa oli saatu valmiiksi, isäni alkoi suunnitella lampea ja muinaiskylää viereiseen notkoon, Tuomas kertoo.

Nyt Kettukalliolla on torpan lisäksi erilaisia majoitusvaihtoehtoja, juhlatiloja sekä esimerkiksi savusauna.

– Lammen rantaan rakentui ensimmäiseksi savusauna ja kota. Sen jälkeen on tullut lisää erilaisia rakennuksia. Jotain uutta sitä tulee aina kehitettyä, Tuomas kertoo.

Miten Kettukallion toiminta on sitten muuttunut ja kasvanut sukupolvenvaihdoksen jälkeen?

– Voidaan sanoa, että aika paljonkin. Isälläni oli käytännössä savusaunailtoja ja jonkun verran kesäjuhlia. Meidän aikanamme ovat tulleet yhtenä uudistuksena leirikoulut sekä yritysten virkistyspäivät. Häitäkään ei varmaan vietetty tilalla aikaisemmin. Nykyään niitäkin pidetään täällä useammat kesässä. Majoituskapasiteetti on lisääntynyt, niin sitä kautta täyttöaste on ollut parempi, Tuomas ja Terhi kuvailevat.

– Olemme lähteneet tuotteistamaan ja kehittämään Hannun haavetta sekä luomaan tätä konseptia oman näköiseksemme, Terhi kertoo.

– Oikeastaan isäni ajoilta on jäänyt savusaunaillat ja toki muutama vakioporukka. Hänellä oli silloin niin monta rautaa tulessa, että tämä oli ennemminkin paikka, missä sai toteuttaa itseään, Tuomas lisää.

Palvelut ovat räätälöitävissä asiakkaille

Asiakkaiden toiveita kuunnellaan ja palvelutarjontaa kehitetään koko ajan.

– Nykyään tarjolla on laajasti erilaisia ohjelmapaketteja. Uutuutena järjestämme jousitaisteluita metsäareenalla, mitä varten hankimme LARP-jousia ja nuolia. Taistelukalustoa on 25:lle, Tuomas kertoo.

– Jousitaisteluita on vedetty mm. leirikoululaisille ja polttariporukoille.

Tuleeko asiakkailta toiveita tai palautetta ohjelman suhteen?

– Olemme saaneet paljon hyvää palautetta asiakkailtamme monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, jossa hyödynnetään mittavaa talonpoikaisantiikkista esineistöämme, Korpijaakot kertovat.

Tietyt majoittujat pysyvät vakioasiakkaina ja he järjestävät esimerkiksi omia kesäjuhliaan Kettukalliolla vuodesta toiseen. He saavat pitää juhlat omassa rauhassa eikä tilalla ole ketään muita häiritsemässä, ei edes henkilökuntaa.

– Meillä on yksi porukka, joka on vuokrannut tilan kesäjuhlilleen jo peräti kuutena vuonna, Terhi kertoo.

– Meidän kauttamme saa niin halutessaan kaikki ruoat ja palvelut. Me olemme kuitenkin aika joustavia siinä, että asiakkaat voivat järjestää ruokailut ja ohjelman myös omasta takaa, Tuomas lisää.

Onko teillä yhteistyötä esimerkiksi pitopalveluiden kanssa?

– Teemme yhteistyötä Jani Suomisen luotsaaman Chef ́s Servicen kanssa ja toisena yhteistyökumppaninina ruokapuolella meillä on Juhlaserviisi.

Asiakkaat tulevat Kettukalliolle pääsääntöisesti Etelä-Suomesta. Elämystila sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Pääkaupunkiseudulta ja jos häihin saapuu esimerkiksi Turusta tai Tampereelta, ei matka tule silloinkaan liian pitkäksi.

Savusauna lämpenee lähestulkoon aina

Suosituimpia palveluita ovat savusauna ja palju. Saunomaan mahtuu kerralla n. 20 henkeä.

– Kyllä se savusauna kuuluu melkein jokaiseen pakettiin. Toki riippuu esimerkiksi yrityksestä, että vietetäänkö vain kokouspäivä vai jäädäänkö myös saunomaan, Tuomas kertoo palveluista.

-Ohjelmatkin vaihtelevat ryhmän mukaan tosi paljon. Meillä on paljon erilaisia ohjelmia, joita voidaan vetää viiden hengen ryhmästä jopa viidenkymmenen hengen ryhmälle, Tuomas kertoo.

Majoitusta kesällä ja talvella. Kettukallion Elämystila onkin nykyään ympärivuotinen toimintapaikka, jossa voi kokea luonnon rauhaa. Tilalla on torppa, joka on myös talvella käytössä. Talviaikaan tilalla voi majoittua 10 henkeä, kesäaikaan 34 henkilöä.

– Rajoituksena on se, että ei saisi pakkasta olla enää kuin muutama aste, niin saadaan isommalle ryhmälle lämmin majoitus. Toki on tämä välillä vähän haastavaa kelien kanssa. Me olemme kuitenkin pääasiassa ulkoilmakohde. Välillä on vaan niin kaamea keli, että pitää vaan improvisoida. Ihmiset kuitenkin ymmärtävät, että se on välillä sellaista, että ainahan ei voi olla aurinkoinen keli, Tuomas sanoo.

Hän lisää vielä, että ryhmien kanssa kelit ovat olleet kuitenkin suotuisat.

– Yleensä sateet ovat olleet yöllä, seuraavana päivänä tai juuri välipäivinä. Meillä on myös sellaisia vaihtoehto-ohjelmia, että voidaan katoksissa tehdä jotain. Mutta eihän se esimerkiksi lapsia haittaa, he uivat ja tekevät kaikenlaista, vaikka sateessa.

Mikä on parasta tässä työssä?

– Mielestäni se, että voi itse päättää, että mihin suuntaan tätä vie, ja se, että ei joka päivä tarvitse lähteä aamukahdeksalta johonkin. Se on se vapaus, yrittämisen vapaus. Sitten kuitenkin tietää, että kun välillä päivät voi olla pitkiäkin, niin se ei ole jokapäiväistä, Terhi vastaa.

– Elämäntapahan tämä on pyörittää tätä, Tuomas lisää. Kettukallion kalenterista löytyy vielä tilaa, jos haluaa järjestää esimerkiksi omia juhlia kauniissa maisemissa. Elämystila onkin auki tilauksesta lähestulkoon vuoden ympäri.

– Loppukesästä on vielä muutamia tyhjiä viikonloppuja ja ensi kesää myydään jo kovaa vauhtia. Arkipäivissäkin on tilaa yritystilaisuuksille ja luokkaretkille.