Kevätaurinko on pitkään odotettu näky taivaalla pitkän pimeän kauden jälkeen, mutta samalla kun aurinko alkaa lämmittämään myös tätä pohjoista maailmankolkkaa, paljastuu sulavien lumien alta melkoinen työmaa.

Piha kuntoon keväällä

Kevät on pihojen uudistumisaikaa ja silloin pitää pihojen kasveista huolehtia ja piha lannoittaa. Huomioithan, että keväällä ei voi leikata nesteitä valuttavia kasveja, kuten kirsikkaa, luumua, tuomea, koivua eikä vaahteraa.
Tee kevätlannoitus kosteaan maahan tai kastele lannoittamisen päälle. Nurmikolle typpipitoisempaa, hedelmä- ja marjakasveille sekä kivikkoperennoille niukkatyppisempää. Lannoituksen jälkeen pitää piha myös kalkittaa. Kalkituksen voi tehdä milloin vain, muttei yhtä aikaa kevätlannoituksen kanssa. Kerralla voi myös antaa useamman vuoden kalkkiannoksen. Maaperä on Suomessa yleensä hapanta, joten joidenkin kasvien voi olla vaikea saada tarpeeksi ravinteita käyttöönsä, siksi kalkitus.
Haravointiakaan ei pidä unohtaa, mutta samalla pihanhoitajat saavat raikasta kevätilmaa eikä mikään estä pihanhoitoa, vaikka iltaisin töiden jälkeen.
Nyt ovat myös viimeiset, kunnialliset hetket ottaa pois jouluvalot terassilta, puista ja jaa muualta pihalta. Vie rikkinäiset valot roskiin, ja laita ehjät valot sellaiseen talteen, että löydät ne taas ensi kerralla.
Keväällä kannattaa myös siivota se ulkovarasto ja autotalli, jonne on varmasti kertynyt vuoden aikana turhaakin tavaraa.
Nyt keväällä viimeistään pitää pestä se saunakin. Sauna ja lauteet kannattaa pestä nimenomaan niille tarkoitetuilla pesuaineilla.

Kevään nousevat pölyt

Kevät tuo tullessaan myös hiekkapölyn katujen kuivuessa ja talven hiekotuksen ja tienpinnan kulumisen tuottamat hiukkaset pääsevät ilmaan ja se kaikille oireita, ei ainoastaan allergisille. Lepän ja pähkinäpensaan kukinta aloittaa siitepölykauden maalis-huhtikuussa. Sen jälkeen kukkii Suomessa eniten siitepölyoireita aiheuttava koivu. Keskikesällä kukkivat heinät, joista ainakin 40 lajia tuottaa allergisoivaa siitepölyä.
Lievien allergioiden lääkkeitä voi ostaa myös apteekista ilman reseptiä, mutta kysy aina ensin neuvoa apteekista tai lääkäriltäsi ennen kuin aloitat uuden lääkkeen käytön. Jotkin lääkkeet eivät välttämättä sovi kaikille.
Yleensä allergioille ei ole parannuskeinoja, mutta käytettävissä on useita erilaisia ​​lääkkeitä – on olemassa sekä reseptivapaita että reseptiä vaativia lääkkeitä, jotka helpottavat ja hoitavat ärsyttäviä oireita.

Liikenne aktivoituu

Kevät tuo liikenteeseen myös takaisin moottoripyörät ja mopoilijoiden määrä lisääntyy, ja valitettavan usein keväisin myös kuskien kaasujalasta tulee raskaampi, joten liikenteessä saa olla jälleen tarkkana, niin kuin aina.
Keväällä tulee myös renkaanvaihto autoihin ja nyt rengassesongin ollessa käynnissä kannattaa miettiä niitä omia lähiaikojen ajoja, ja sitä koska vaihtaa talvirenkaat pois, aikaa on tämä huhtikuu. Kirjoitushetken sää on sellainen, että talvirenkaat ovat tarpeettomat ainakin näin etelässä, mutta säätiedotteet kertovat uudelleen tulevasta talvesta, ainakin hetkeksi.

Keväällä heräävät vähitellen myös harrasteautoilijat ja liikenteessä näkyy autoja, jotka eivät talvisin ole liikenteessä.

Näihin aikoihin kannattaa myös pesettää autosta ne talven pahimmat kurat ja suolat pois, parinkymmenen euron maksu on pieni ja autosi kiittää siitä.

KO