Kevätauringon paistaessa haluamme lähteä ulos. Talven pimeä kaamosaika on vaivuttanut osan meistä tietynlaiseen kaamosmasennukseen, mutta näin helmi-maaliskuussa alkaa kevät aurinko jo paistaa ja tuoda samalla valoa arkeemme. Kevätaurinko voi vaikuttaa myös ihmisten mielialaan, sillä lisääntyvä päivänvalo ja auringonpaiste voivat parantaa mielialaa ja tuoda energiaa kevään aloittamiseen. Tämä johtuu siitä, että auringonvalo stimuloi aivojen serotoniinin tuotantoa, mikä vaikuttaa positiivisesti mielialaan.

Tässä vaiheessa on jo joulukin hyvin jäänyt pois mielestä, ja arki asettunut aloilleen vastaanottamaan kevään tulevia tehtäviä ja tapahtumia, joita tänä vuonna Lohjalla on Lohjan juhlavuoden puitteissa entistä enemmän.

Viikon teemana Naistenpäivä

Tämän viikon teeman lehdessä on ensi viikolla kalenterissa oleva kansainvälinen Naistenpäivä. Kysyimme paikallisilta yrittäjiltä vinkkejä sitä ajatellen, mitä voisit ostaa lahjaksi tai vaikka itsellesi Naistenpäiväksi, ja nämä vinkit on kerrottu muualla tässä lehdessä. Mutta tämä kevät on muutakin kuin vain Naistenpäivää.
Lehtemme sivuilla on jo viime viikoilla alkanut vähitellen näkyä viitteitä tulevasta, eli kuukauden päästä tulevista eduskuntavaaleista. Nämä vaalit pidetäänkin erikoisella hetkellä, kun Eurooppa on osittaisessa sotatilassa ja talouden ongelmat ovat niin kotitalouksien kuin valtion huolena, samoin kuin lisääntyvä huoli turvallisuudesta.

Nämä asiat tulevat varmasti nousemaan entistä näkyvimmin myös lehtemme sivuilla, mutta haluamme muistuttaa kaikkia lukijoitamme, että Ykkös-Lohjassa ei julkaista varsinaisia mielipidekirjoituksia. Jokainen julkaistava poliittinen artikkeli tulee olemaan ehdokkaalle maksullinen mediatiedote, aivan samalla tavalla kuin yritykset saavat varattua mainostilaa omille tarjouksilleen, me olemme tarjonneet saman mahdollisuuden eduskuntavaaliehdokkaille ja puolueille loppukuun lehtiin – olemmehan kuitenkin se oikeasti paikallinen, ja laajalle jaettava viikkolehti.
Vaaleista voi lukea myös digissä osoitteessa:
www.suomalaisetvaalit.fi

Kevään teemoissa vaihtelua

Jos tällä viikolla avataan ja ajatuksia ensi viikon Naistenpäivään, niin loppukuussa teemoissa tulevatkin vuoroon maatalous, rakentaminen ja autoilu, kukin omalla teemallaan ennen eduskuntavaaleja.
Maaliskuun laajennettu jakelu on juuri ennen vaalipäivää keskiviikkona 29.3. ja vaikka pääteemana on eduskuntavaalit, tulee myös autoilu ja liikenne saamaan oman teemansa tuohon laajennettuun jakeluun ja sen yli 44 000 lehden painokseen.

Katse jo kesäkuussa

Vaikka talvi tuli takaisin tuoden lumen maahan, meillä on jo katse kesässä ja tulevassa kesälehdessämme, jonka teeman olemme juuri valinneet ja aloittaneet sisältötyön kesälehteemme.

KO