Uusi ympäristötietoinen liiketoimintamalli on syntynyt. Kierrätystaxit tekevät historiaa yhdistämällä kuljetus-, kierrätys- ja logistiikka-alat, kun taksit alkavat auttaa esimerkiksi työmaiden jätemateriaalin kierrättämisessä. Sen lisäksi, että palvelun avulla pienennetään hiilijalanjälkeä ja autetaan kierrätysvelvoitteen kanssa tuskailevia tahoja, tuodaan taksiyrittäjille tarjolle aivan uudenlainen liiketoimintamahdollisuus.

Jätelaki on tiukentumassa EU:n kierrätysastetavoitevaatimusten pohjalta. Eri jätelajit on eroteltava toisistaan huolellisesti, joten yhdistettyjä jätekuormia ei enää lakimuutoksen jälkeen oteta jäteasemille vastaan. Lisäksi siirtoasiakirjavelvoite on laajentumassa, mikä osaltaan tuo lisähaasteita. Kierrätystaxit on perustettu tuomaan helpotusta työmaiden arkeen niin, että urakointiyritysten tai taloyhtiöiden ei tarvitse enää huolehtia kierrättämiseen liittyvistä käytännön toimista.

–Koen upeana asiana, että toimintamme on niin moniulotteista. Paitsi, että työllistämme taksiyrittäjiä ja osallistumme ilmastotalkoisiin, saamme myös vapautettua työmailla toimivat ammattilaiset tekemään juuri sitä, mitä he parhaiten osaavat. Sen sijaan, että työmiehet joutuisivat käyttämään tuntikaupalla aikaa kierrätyshaasteiden tuomiin velvoitteisiin, he voivat ansaita silläkin ajalla selvää rahaa, iloitsee Kierrätystaxit-yrittäjä Viljami Mäenpää.

Yksin pääkaupunkiseudulla tehdään vuosittain noin 12 000 huoneistoremonttia. Kun otetaan huomioon muut saneeraus-, purku- ja remonttikohteet pk-seudulla ja ympäri Suomen, voidaan todeta, että palvelulle on selkeää tilausta. Kierrätystaxit toimittavat työmaille kierrätysastiat, noutavat ne käsittelypisteisiin, hoitavat siirtoasiakirjavelvoitteet ja jätemaksut ja toimittavat raportin ja kuitit palvelun tilaajille niiden hakemia verovähennyksiä varten.

Kierrätysastiat desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen.

Kierrätystaxit-yhtiön toiminnanohjausjärjestelmänä toimii eSend Finland Oy:n logistiikka-alusta, joka hoitaa mm. tilaukset, ajoneuvojen seurannan, reitityksen, laskutuksen ja dokumentoinnin automaattisesti. Asiakkaalle on käytössä sovellus, jonka kautta voidaan tilata haluttu määrä tietynlaisia jäteastioita sovittuna aikana, tarvittaessa jopa tunnissa. Käytössä on nyt siis paitsi kustannustehokas, myös erittäin ketterä palvelu. Näin ollen yllättävissäkin tilanteissa saadaan kierrätyshaasteet ratkaistua nopeasti.

Palvelun saatavuutta ei rajoiteta pelkästään työmaille, vaan sitä voi tilata myös mm. erilaisiin yleisötapahtumiin sitten, kun koronarajoitukset jossain vaiheessa jäävät historiaan.

–Palveluamme voi tilata milloin ja minne vain, missä kierrätysmateriaalin kuljetusta tarvitaan, muistuttaa Mäenpää.

Kierrätysastioita eri materiaaleille.

Kuljetusyrittäjiä etsitään

Avaimet käteen -palvelukonseptilla toimiva Kierrätystaxit aloittaa toimintansa 1.4.2021 pääkaupunkiseudulla ja laajentaa toimintansa lähiviikkoina ja -kuukausina lisenssitoiminnan kautta koko Suomeen. Jokaiseen kaupunkiin etsitään yhtä kuljetusyritystä, joka haluaa toimia päälisenssinhaltijana ja hyödyntää kuljetuskalustoaan Kierrätystaxit-liiketoimintaan. Lisäksi jokainen päälisenssinhaltija voi myydä kaupunkinsa ympäristökuntiin alilisenssejä ja ansaita niiden kautta lisätuloja.

–Laita kuljetuskalustosi tuottamaan ja osallistu samalla ilmastotalkoisiin! Jos kiinnostusta on, kannattaa toimia nopeasti, sillä Kierrätystaxit-päälisenssejä myönnetään kutakin kaupunkia kohden vain yksi, Mäenpää lähettää terveiset ympäri Suomea.

YritysVihti ry

Kierrätystaxit-yrittäjä Viljami Mäenpää.