Nummela Thaiboxing Clubin Andero Birnbaum osallistui Jyväskylässä 13.-15.10.2023 käytyihin thainyrkkeilyn nuorten 16-17 vuotiaiden suomenmestaruuskilpailuihin. Andero ilmoittautui alle 81 kiloisten sarjaan, mutta siihen ei tullut muita ilmoittautuneita, joten ottelemaan päästäkseen painoa oli pudotettava alle 75 kiloisten sarjaan. Seuran päävalmentaja Marko Säkkinen ja Andero kävivät asiasta keskustelua ja Andero halusi yrittää päästä alempaan sarjaan. Tähän on mainittava, että seuran linjaus nuorten kanssa on, ettei painoa pudoteta, vaan sarja valitaan painon mukaan. Muina huoltajina Anderolla kilpailussa olivat seuran valmentajat Jouni Arlin sekä Marttin Kivisaar.

Perjantaina oli ensimmäinen punnitus, jonka Andero hoiti tyylikkäästi. Ottelu siis kutsui. Punnituksen ja lääkärintarkastuksen jälkeen suoritettiin arvonta. Arvonnassa Andero pääsi suoraan finaaliin. Sarjassa oli kaksi muuta ottelijaa Helsinki Thaiboxing Clubin Artambares Strengell sekä Hyvinkää RNC:n Max Lenström. Huomioitavaa on, että ottelu oli Anderon uran toinen ja lajiharjoittelua on takana vasta seitsemän kuukautta.

Perjantaina Max ja Artambares ottelivat todella vauhdikkaan ja tasaisen ottelun, josta voittajana finaaliin selvisi Artambares.

Finaali oli lauantaina alkuillasta. Anderoa ei onneksi pitkä odotus tuntunut haittaavan ja hän valmistautuikin  otteluun kuin vanha konkari vielä vähäisestä kokemuksesta huolimatta.

Ottelu Artambaresin kanssa oli alusta asti todella tapahtumarikas. Andero aloitti vauhdikkaasti vieden ensimmäisen erän. ”Taktiikka toki oli, että saa mennä lujaa, mutta riittävällä maltilla. Nyt se maltti puoli unohtui.” Naurahtaa Säkkinen. Toinen erä meni vahvalla lähiottelulla niukasti vastustajalle. Kolmannen erän alun Andero vei itselleen, mutta lopussa alkoi vastustajan kokemus sekä Anderon ensimmäisen erän malttamaton tekeminen painaa ja näin vastustaja sai viimeisen erän itselleen. Anderolle siis suomenmestaruus hopea. Tärkeämpänä tuliaisena paljon kokemusta lajista ja isommista kisoista.

”Kokonaisuus jäi isosti plussan puolelle ja saammekin ilolla seurata mihin Anderon matka lajin parissa vie”. Pohtii Säkkinen.

@kauttoiinasportgraphy

Nummela Fight 5

Seuran omat salikilpailut, Nummela Fight 5 järjestettiin syyskuun lopussa. Tapahtuma meni todella hienosti ja otteluita oli kaikkiaan yksitoista. Flunssakausi karsi hieman otteluiden määrää.

NuTBC:n jäseniä oli innolla järjestelyissä mukana ja varmistamassa, että ottelijoilla ja huoltojoukoilla on  järjestelyjen puolesta aina mukava kisapäivä Nummela Thaiboxing Clubilla.

Nummela Thaiboxing Clubilta ottelemaan pääsivät junioreista Luca Backman, nuorissa Andero Birnbaum ja aikuisten sarjassa Artturi Lindberg sekä Erki Kalmus. Huoltajina toimivat seuran valmentajat Sari Levänen, Mikko Hyytiäinen, Jouni Arlin ja Marko Säkkinen. Saldona ottelijoille oli kaksi voittoa, yksi tappio sekä yksi no contest-tulos liian kovasta kontaktista harjoitusottelussa. Harjoitusotteluissa C1 säännöillä tulee otella kevyellä, hallitulla kontaktilla, tuoden esille tekniikkataitoja. Liian kovasta kontaktista kehätuomari keskeyttää ottelun ja tulos on tämä No contest.

Alla tulokset:

Nummela Fight 5

TULOKSET:

D-Luokka

1.       36 kg Luca Backman 11v  NuTBC – Keron Kottise, 9v, Crest 0-3

C1-Luokka

2.       -63,5 kg Vilma Vaskijoki Optima – Nea Hukkanen HTBC  NC

3.       -81 kg Andero Birbaum 15v. NuTBC – Konsta Kaskenmaa 17v Optima  3-0

4.       -71 kg Artturi Lindberg NuTBC – Emil Riekki 17v HTBC  NC

C-Luokka

5.       +91 kg Erki Kalmus NuTBC – Oiva Marila PoKUK  2-1

6.       -71kg Tyko Huhtamies KOTR –  Taisto Strengell 16v HTBC 0-3

7.       -75kg Piritta Kuronen TMT – Emma Nurmi PoKUK  0-3

8.       -63.5kg Rene Partida, 15v Crest – Ali Al-Azawi 16v HTBC  2-1

9.       -75kg Artambares Strengell 16v HTBC – Markku Sulonen Optima  3-0 

10.   -86kg Rewayat Habibi  TMT – Tuomas Hankimaa PoKUK  RSCH 3 rd Habibi

B-Luokka

11.   -63,5kg Ommi Mingsupphakun – Ella Soininen Optima  3-0

SM kisoista kuvat:

(c)Sara Kangasmaa

Nummela Fight:

Erkin tuuletus