Kaipaatko kesään jännittävää lukemista, minipelejä tai somehaasteita? Nämä ja paljon muita kivoja juttuja on tarjolla lasten ja nuorten pelillisissä lukukampanjoissa, jotka alkoivat 1.6. Voit osallistua myös palkintojen arvontaan kesän päätteeksi.

Alakouluikäisille suunnattua Lumotun puiston salaisuus -lukupeliä voi pelata osoitteessa www.lumotunpuistonsalaisuus.com. Yläkouluikäisten Luettu maa -pelialusta puolestaan löytyy osoitteesta www.luettumaa.com. Sivustoilla on peleistä suomen- ja ruotsinkieliset versiot sekä kokonaan ääneen perustuvat versiot niille, joille lukeminen on hankalaa. Pelejä voi pelata kännykällä, tabletilla tai tietokoneella, eivätkä ne vaadi kirjautumista.

Lukukampanjoihin voi halutessaan osallistua myös paperilomakkeilla. Paperilomakkeita sekä arvontalomakkeita voi hakea mistä tahansa Lukki-kirjastojen toimipisteestä Lohjalla, Karkkilassa tai Vihdissä.

Kampanjat on suunniteltu Seinäjoen kaupunginkirjaston johdolla valtakunnalliseen käyttöön, joten osallistumismahdollisuuksia on ympäri Suomen. Lisätietoa ja haasteisiin sopivia kirjavinkkejä löydät osoitteesta lukki.finna.fi tai kysymällä lähimmästä kirjastostasi!