Minityttöjen turnaus järjestyksessään jo kolmas, jatkossa turnauksia useammin

Kisakallion Urheiluopisto ja Lohjan Urheilijoiden koripallojaosto LoU Basket järjestivät viikonloppuna jo kolmatta kertaa mini-ikäisille koripallotytöille syysturnauksen Kisakallion Susi Training Centerissä, Lohjalla. Tänä vuonna pelivuorossa olivat 2010-syntyneet tytöt. Joukkueita saatiin paikalle aina Raumalta Kouvolaan asti.

Voittajaksi kymmenen joukkueen turnauksessa ponnisti forssalainen Feeniks, joka kaatoi loppuottelussa BC Nokian äärimmäisen niukasti pistein 33-32. Järjestäjäjoukkue LoU Basket sijoittui kotiturnauksessaan lopulta kahdeksanneksi. Jatkossa vastaavanlaisia turnauksia olisi tarkoitus järjestää useamminkin.

Tämä kuuluu Kisakallion turnauskonseptiin ja tavoitteena on, että kolmesta neljään koristurnausta pelattaisiin ensi vuonna Kisakalliossa tällä sapluunalla. Lasten ja nuorten toiminnot ovat meille ydintoimintaa, ja niiden tarjoaminen ja toteuttaminen, on yksi tärkeimmistä, ellei tärkein arvomme, kertoi Kisakallion myyntipäällikkö Jukka Kataja.

Kisakallio kokee myös tärkeäksi, että saamme toimia arvokasta työtä tekevän LoU Basketin kanssa tiiviisti, Kataja jatkoi.

Hyvä, että Lohjalla järjestetään tällainen turnaus. Yhden ikäluokan turnauksena se on sopivan pieni, mikä tekee siitä myös helpohkosti järjestettävän. Lohjalaisen koriskulttuurin kannalta tällainen turnaus on todella hyvä. Turnaus sopii hyvin myös joukkuehengen kohotukseen tähän kohtaan kautta, kun sarjat ovat jo alkaneet, pohti puolestaan LoU Basketin minityttöjen päävalmentaja Vesa Jaakkola.

Turnauksen perusajatuksena on ollut järjestää tapahtuma, joka on laadukas niin pelillisesti kuin muiltakin puitteiltaan. Myös tuomaritoiminnan laatuun on pyritty turnauksessa erityisesti panostamaan.

Viikoittaiseen ja kuukausittaiseen rytmiin saadaan vaihtelua, kun joukkueet tulevat eri alueilta ja saadaan kohdata uusia kasvoja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Onhan tässä ollut kohtuuttoman pitkä tauko peleissä, kyllä tätä turnausta on lyhyesti sanottuna odotettu. Lämmittää, kun päästiin palaamaan toimintojen ytimeen ja tarjoamaan näissä olosuhteissa jälleen elämyksiä, kokemuksia ja yhteisöllisyyttä. Pelaajista välittynyt riemu on hyvin palkitsevaa, Jukka Kataja tiivisti varmasti kaikkien järjestäjien tunnelmat.

Ison lisänsä tällaiseen turnaukseen tuo tietysti maajoukkueiden harjoituskeskuksen, Susi Training Centerin, peliolosuhteet, jotka ovat tasoltaan parasta, mitä Suomesta löytyy. Lisäksi ruokailu ja yöpyminen tapahtuvat Kisakallion Urheiluopistossa, eikä junioriturnauksille perinteisessä kouluympäristössä. Kun kaikki toiminta tapahtuu vielä samassa pihapiirissä, ovat olosuhteet huippuunsa viritetyt.

Kaikki järjestelyt toimivat hyvin, ei mitään moitittavaa. Puitteet ovat tietenkin tosi hyvät ja kaikki samassa kompleksissa, helppo siirtyä paikasta toiseen. Ja kiva, kun oli joukkueita eri puolilta, ei tarvitse aina samoja porukoita vastaan hakata kuin sarjakaudella. Tällä kokemuksella uskoisin, että meidän 2011-syntyneetkin haluaisivat ensi vuonna tulla mukaan, kiitteli turnauksessa kuudenneksi sijoittuneen Turun Riennon joukkueenjohtaja Kikka Ruohonen, vahvistaen samalla järjestäjien turnaukselle asettamien tavoitteiden tulleen hyvin täytetyiksi.

LoU Basketin Amalia Jouhten (99) pyrkii korintekoon. Kouvojen Emilia Lehtinen (20) on eri mieltä. Kuva Marko Pitkäranta/MVP.

LoU Basketin minityttöjen joukkueenjohtaja ja syysturnauksessa turnauspäällikkönä toiminut Jarno Saarinen teki myös järjestelyjen eteen kovan työmäärän niin ennen turnausta kuin sen aikanakin. Sunnuntai-iltana haastateltavana oli uupunut, mutta tyytyväinen mies.

Aika väsynyt olo on turnauksen jälkeen, huoahti Saarinen.

Saimme runsaasti positiivista palautetta. Hyvä turnaus, paljon hyviä pelejä ja paljon kiitosta myös tuomareille. Omasta puolestani kiitos seurayhteisölle, että riitti vapaaehtoisia, jotka tekivät toimitsijatehtäviä, buffahommia ja niin edelleen. Ilman heitä ei yhtään peliä pelattaisi. Ilo, joka näkyi pelaajien silmissä, teki hommasta taas sen arvoista, Saarinen muistutti.

MVP

Minityttöjen syysturnauksen 2021 kaikki ottelutulokset löytyvät osoitteesta:

https://kisakallioturnaus.torneopal.fi