Luvassa on nauruhermoja kutkuttavia lauluja naisen elämästä iloineen ja suruineen.

Klassikko lauluryhmä täyttää viisi vuotta ja sen kunniaksi tämä hersyvä naispoppoo järjestää Lohjan Työväentalolle lauantaina 11.5. kello 19.00 koko illan juhlakonsertin VIIS VEISAA. Illan kantava teema on naisen elämä tai toisin sanoen elämä naisen näkökulmasta. Konsertin aikana yleisö pääsee kuulemaan mm. rakkauden kaipuusta, arjen katkeran suloisista haasteista ja aina niin ihanista paheista.

–Konsertistamme tulee iloinen ja vauhdikas kimara laulua ja liikettä, sekä esiintymisen riemua. Mukana on Klassikon kappaleita ihan alkutaipaleelta tähän päivään. Kolme laulua saa myös ensiesityksensä tässä konsertissa, kertoo Katri Piiparinen.

Lohjan harrastajanäyttelijöistä koostuva naisporukka esittää tunnettuja kappaleita, mutta aivan omin käsin kirjoitetuin sanoituksin. Sanat on myös harjoiteltu niin, ettei esityksissä näy kansioita, mutta keikkuvia lantioita kyllä. Ilmeikkyys ja eläytyminen on myös Klassikon juttu. Kaikenlainen tiukkapipoisuus ja jäykkäselkäisyys jää siis tämän lauluryhmän toimialueen ulkopuolelle. Tärkeintä on pitää hauskaa, ja että yleisö nauttii.

Esiintymisiä on vuosien varrella kertynyt paljon. Piiparinen kertoo, että yleisöltä on tullut kiitosta erityistä huumorista, elävästä esiintymisestä ja siitä, että esiintyjät pursuvat lavalla energiaa. Myös se, että ryhmä koostuu niin erilaisista ja eri-ikäisistä naisista, on ollut maininnan aiheena. Entä mitä Klassikko antaa heille itselleen?

–Iloa, ystävyyttä, laulun ja esiintymisen riemua, mahdollisuuden käyttää omaa luovuuttaan ja kokeilla erilaisia juttuja. Se antaa monipuolisia kokemuksia ja luo kohtaamispintaa ja tilaisuuksia kohtaamisiin erilaisten ihmisten kanssa, Piiparinen luettelee.

Klassikon väki toivottaa yleisön tervetulleeksi juhlakonserttiinsa. (Kuva: Peter Kavonius)

Klassikon matkasta löytyy niin kaatosadetta kuin aurinkorantaakin

Klassikko on vuonna 2014 perustettu rempseä ja vauhdikas lauluryhmä.

–Klassikko sai alkunsa, kun Lohjan harrastajanäyttelijät ry halusi yksinkertaisesti laulaa ja treenata sitä puolta teatteri-ilmaisussa. Mielessä siinsi jonkinlainen konsertti, jota kohden aloimme hapuilla. Sain kutsun tulla vetämään laulamista ja siinä kaiken musiikillisen etsiskelyn keskellä syntyi ensimmäinen itse sanoitettu klassikkolaulu. Siitä se sitten lähti, konsepti oli löytynyt. Into piukassa ”pukersimme” uusia sanoituksia ja naisen elämä kaikkine laajoine elementteineen olikin ihan ehtymätön aihepiiri. Huumori, ironia ja sarkasmi ovat kukkineet. Pian mukaan tulivat myös koreografiat ja sillä, hyväksi havaitulla, tiellä ollaan edelleen, kertoo Piiparinen.

Merkittäviksi hetkiksi Klassikon historian varrelta hän mainitsee isot konsertit, joissa on saatu nauttia loppuunmyydyistä saleista. Toisaalta kohokohta ja merkittävä hetki on ollut jokainen kohtaaminen yleisön kanssa silloin, kun yleisöön on saatu yhteys ja huomattu laulujen kolahtavan.

–Ilon tuominen ja elämyksen luominen on aina upea tunne ja antaa motivaatiota jatkaa.

Uskomattoman riemukkaana taas mieleen on jäänyt Kuohuviinijamit-tapahtuma Cafe Laurissa.

–Yleisö oli todella hilpeällä päällä ja mekös siitä villiinnyimme, Piiparinen muistelee.

Klassikon alkuaikojen merkittävä tapaus oli pop up -keikka, jonka puitteissa kierrettiin ympäri Lohjaa kaatosateessa.

–Lopulta litimärkinä, vettä suorastaan roiskuen, päädyimme Latvalaan ja sen johtaja videoi meidän esityksemme ja pisti videon jakoon Latvalan sivuille.

Klassikko on nähty myös Suomen hauskin tavis -ohjelmassa, jonka voittorahoilla ryhmä on syksyllä suuntaamassa konsertoimaan lämpimämmille leveyksille.

–Suunnittelemme parhaillaan matkaa Fuengirolan aurinkorannalle voittorahojemme turvin. Sieltä on varattu jo keikkapaikkoja viikon retkellemme, Piiparinen sanoo.

Tulevaisuus näyttää valoisalta.

–Tulevaisuus on tietysti täysin kiinni yleisöstämme. Keikkoja pukkaa tasaisin väliajoin ja koetamme aina keksiä jotain uutta ja kivaa yleisömme iloksi. Klassikkoon olisi lisää tulijoitakin, mutta haluamme pysyä tällaisena parikymmenhenkisenä, ketteränä kombona. Välillämme vallitseva ystävyys takaa sen, ettei ihan vähällä tätä hommaa lopeteta, Piiparinen päättää.

Liput konserttiin: NetTicket, Lohjan ja Nummelan Prismat sekä Lohjan kaupungintalon ja Lohjan Matkailun asiakaspalvelut.

SMS