Tänään: 25.07.2024

trendikäs tapetti

Toimittaja

Remontoinnissa suomalaiset luottavat neutraaleihin valintoihin ja vaaleisiin sävyihin.

lohja, remontointi, sisustus

Kodilta ja sisustamiselta halutaan enemmän kuin aiemmin, sillä kodin merkitys on viime vuosina kasvanut entisestään. Tällä hetkellä sisustamisessa inspiroivat värit ja ekologisuus, jotka heijastelevat asumisen mukavuuteen.

Sisustamisen trendit ovat jatkuvassa muutoksessa, mutta värien puolella suomalaiset luottavat tuttuun tyyliin neutraaleihin ja vaaleisiin sävyihin. Tapeteissa retrotyyliset tapetit näyttävät olevan tällä hetkellä suosituimpia vaihtoehtoja pintojen päivittämisessä. Myös kylpyhuoneiden puolella halutaan tehdä yhä useammin yleisilmeen kohotusta itse esimerkiksi kaakelimaaleilla.

Kuivien tilojen pintojen uudistaminen on yleisin remonttikohde suomalaisten kodeissa. Pintojen uusiminen onkin melko helppo ja vaivaton projekti. Seinäpintojen uusiminen on vaivatonta, sillä erilaiset tapetit ja maalit antavat paljon mahdollisuuksia luoda juuri haluttu ilme ilman suurempaa remontointia.

Kaakelimaalien kysyntä kasvussa

Säästötalo Latvalan Katriina Nousiainen kertoo, että kaakelimaalien kysyntä on kasvanut viime aikoina, kun yhä useammat ihmiset haluavat päivittää kylpyhuoneensa tai vessansa ilmettä, mutta eivät halua tehdä suurta remonttia tai vaihtaa kaakeleita kokonaan.

Kaakelimaali onkin yksinkertainen ja edullinen ratkaisu, jonka avulla voit muuttaa kylpyhuoneen tai vessan ilmettä ilman suurta investointia.

Kaakelimaalin käyttö on helppo ja nopea ratkaisu, jolla voidaan päivittää kylpyhuoneen tai vessan ilmettä itse ilman ammattilaisen apua. Jos kuitenkin kyseessä on märkätilojen kokonaisvaltainen päivittäminen, on syytä turvautua ammattilaisen apuun.

Lämpimiä sävyjä sekä retrotyylisiä tapetteja

Viime aikoina on nähty kasvavaa trendiä lämpimien sävyjen käytössä sisustuksessa, erityisesti hiekan ja beigen kaltaisissa sävyissä. Tämä trendi heijastaa yleisempää muutosta kohti rauhallisempia ja luonnollisempia värejä, jotka luovat kodikkaan ilmapiirin.

Tapettien osalta on siirrytty kohti retrotyylisiä tapetteja, jotka on päivitetty moderneilla väreillä ja kuvioilla. Tällaiset tapetit antavat tilalle persoonallisen ilmeen ja nostavat esiin sen ainutlaatuisuuden.

Nousiaisen mukaan myös hyllystä löytyvien vanhempien tapettimallistojen suosio on kasvanut yllättäen, kun yhä useammat ihmiset haluavat luoda ainutlaatuisen ja persoonallisen ilmeen kotiinsa.

Lisäksi sisustuksessa on kasvava kiinnostus kestävän kehityksen ja luonnonmukaisuuden suuntaan. Sisustajat ovat yhä kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä vaihtoehdoista ja kestävästä kehityksestä sisustuksessa, mikä näkyy esimerkiksi huonekalujen maalauksessa ja kunnostamisessa.

Vinyyli pysyy suosituimpana vaihtoehtona

Lattian uusimiseen on saatavilla useita erilaisia vaihtoehtoja, kuten laminaatti, vinyylilankku ja parketti, jotka on helppo asentaa itse ilman ammattilaisen apua.

Vinyyli on yksi suosituimmista lattiamateriaaleista monista syistä. Se on erittäin kestävä sekä helppo pitää puhtaana ja asennus on nopeaa ja vaivatonta. Yksi vinyylin suurimmista eduista on sen lämpöominaisuudet. Se on lämmin jalan alla ja sopii siksi erityisen hyvin taloihin, joissa ei ole lattialämmitystä.

Remontointia maltilla ja laadukkailla työvälineillä

Nousiainen muistuttaa, että maltti on erittäin tärkeä tekijä remonttia tehdessä. Kun kiirehtii tai yrittää oikaista pohjatöissä, se voi johtaa virheisiin ja lisääntyneeseen työmäärään. Pohjatöihin kannattaa siis panostaa tarvittava aika ja vaivannäkö, jotta lopputulos olisi mahdollisimman laadukas.

Myös laadukkaat työvälineet ovat tärkeitä remontointia tehdessä. Huonolaatuiset työvälineet voivat heikentää lopputuloksen laatua. Laadukkaiden välineiden käyttö tekee remontoinnista sujuvampaa ja helpompaa, ja lopputuloksesta tulee siistimpi ja ammattimaisempi. Esimerkiksi maalaustyössä kannattaa panostaa hyviin siveltimiin ja telaan. Laadukkaat siveltimet ja tela levittävät maalin tasaisesti ja ilman juovia tai karvoja, mikä parantaa lopputuloksen laatua merkittävästi.

Lopuksi on syytä muistuttaa itseään, että remontointi voi olla erittäin haastavaa ja hidasta puuhaa. Joskus ammattilaisen käyttäminen voi olla järkevä vaihtoehto, varsinkin jos kyseessä on vaativampi projekti. Tärkeintä on kuitenkin pitää mielessä lopputulos ja nauttia uudistuneen kodin tunnelmasta.