
Asutko omassa talossasi? Nimittäin jos asut, sinun elämäsi on ainakin yhdessä suhteessa erilaista kuin kerrostalossa tai vuokralla asuvalla, nimittäin sinä voit harvemmin soittaa isännöitsijälle tai talonmiehelle, kun on ongelmia.
Talonmies apuna?
Ne palaneet lamput, tukossa oleva WC-pönttö, patteri, joka ei lämpene, liesituuletin joka ei vedä, ikkuna josta vetää, ovat asioita, joita omakotitaloasujan ja omistajan pitää itse huolehtia, ei ole yleismiestä, joka tulisi aina paikalle kun ongelmia tulee- ja uskokaa kyllä, niitä tulee aina jossain vaiheessa.
Jokainen talo elää omaa elämäänsä, mihin sitten vaikuttaa asukkaiden oma elintyyli ja luonnollisesti myös se, miten talo on tehty.
Osaako jokainen omakotitalossa asuva sahata, tapetoida, vaihtaa lampun, korjata muita talon vikoja – ei välttämättä ja siksi meillä lohjallakin on useita pieniä paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä, jotka auttavat omakotitaloissa ja muuallakin asuvia oman asuntonsa omistajia muheissaan, niin niissä pienissä kuin suurissakin
On tärkeätä talon omistajalla löytää vähintään se yksi luotettava sähkömies, yksi luotettava putkimies ja se yksi luotettava raksamies, koska tasaisesti tulee tarve ammattilaiselle.
Paikallisuus kunniaan
Kun sitten jotain hajoaa tai näyttää siltä, että on hajoamassa, toivottavasti saat avun paikallisesti, meidän omilta ammattilaisilta. Silloin nimittäin tuemme toistemme elämistä tässä Lohjalla eikä rahamme sitten lähde muualle.
Varsinkin isommissa projekteissa kuten kattoremontti tai ikkunaremontti voi nopeastikin tulla tilanne, että olet tilannut koko projektin firmalta, joka tuottaa paikalle työmiehet tuolta jostain ja jos jokin menee pieleen, ei työmiehistä ole mitään tietoa.
Tee aina kirjallinen sopimus
Jos sinulla on sitten edessä isompi remontti. On sitten kyseessä sauna- tai kylpyhuoneen uusinta, kattoremontti tai vaikkapa talon kaikkien ikkunoiden uusinta voi kyseessä siis olla kymmenien tuhansien euroja remontti, tai vaikka olisi kyseessä pienempi remontti, suosittelemme että tee aina kirjallinen sopimus.
Kirjallinen sopimus toimii sitten sekä tilaajan että tekijän apuna, jos jokin menee pahasti vialle. Sopimuksessa kannattaa listata, mitä ollaan tekemässä ja kuka tekee mitäkin ja vastaa mistäkin. Sopimuksessa tulee näkyä myös mistä maksetaan ja koska, ja mielellään kauanko remontti kestää.
Ei ole aina kyse siitä onko remontti pieni vai iso, kun siitä johtuva ongelma voi paisua todella isoksi, siksi aina kirjallinen sopimus.
Remontilla koti myyntikuntoon
Sitten vielä lyhyt sananen remontoinnista. Jos olet laittamassa asuntoasi myyntikuntoon, laita kylppäri ja keittiö vähintään sellaiseen kuntoon, ettei se vaadi välitöntä remonttia – näin varmistat oman asuntosi nopeamman kaupan, sillä useampi hakee valmista uutta kotia kuin remonttikohdetta.
KO