Koivu ja tähti -festivaali järjestetään 22.8.–26.8. Suuren suosion saavuttanut musiikkitapahtuma tuo Karjalohjan kesään jälleen joukon Suomen eturivin huippuartisteja sekä monipuolisen ohjelmatarjonnan. Viisipäiväinen tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Konserttipaikkoina ovat Karjalohjan kirkko ja idyllinen seuraintalo sekä Karjalohjan kesätori.

Festivaalin kahdessa kirkkokonsertissa saadaan kuulla kansainvälisiä huipputaiteilijoita. Tähtipianisti Laura Mikkola tulkitsee lauantain 22.8. avauskonsertissa mm. Einojuhani Rautavaaran rakastetun pianokonserton Cantus Arcticus linnuille ja pianolle sovitettuna, ja keskiviikon 26.8. päätöskonsertissa esiintyy kansainvälisessä nousukiidossa oleva sellisti Jonathan Roozeman yhdessä palkitun nuoremman sisarensa viulisti Rebecca Roozemanin ja isänsä, pianisti Robert Roozemanin kanssa. Hollantilais-suomalaisen musiikkiperheen jäsenet soittavat yksin, kaksin ja kaikki yhdessä laajan ohjelmiston Beethovenista Kodályyn.

Sunnuntai 23.8. pyörähtää vauhdikkaasti käyntiin Karjalohjan kesätorilla, jossa hurmaava sopraano Angelika Klas ja samettiääninen baritoni Hannu Lehtonen tarjoavat viihteellisen kesäpäivän konsertin kauneimpien viihdesävelmien ja ikivihreiden parissa. Sunnuntai-iltana seuraintalon lavalle astuu charmantti Sami Saari ja Jazzpojat -kokoonpano, konsertti tarjoaa korvia hivelevää ja svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta.

Maanantaina 24.8. pianisti Annika Palmin Iltapäivän Preludit -konsertti jatkaa tunnelmallisten leivoskahvikonserttien sarjaa. Maanantai-iltana lavalle nousee energinen ja sielukas flamencotrio; Anna Murtola (flamencolaulu), Joonas Widenius (flamencokitara) ja Ricardo Padilla (perkussiot).

Tiistaina 25.8. harpisti Floraleda Sacchi ja viulisti Linda Hedlund tulkitsevat mm. Astor Piazzollan ja Carlos Gardelin tangomusiikkia. Koivu ja tähti -festivaali huipentuu keskiviikkona 26.8. Roozemanin musiikkiperheen konserttiin Karjalohjan kirkossa. Tapahtuman järjestää Aino Acktén kamarifestivaali ry. Lipujen ennakkovaraukset: liput@acktefestival.fi, ma-pe klo 12-15 puh. 045 873 8008. Ennakkomyynti Karjalohjalla Ellan Kukassa.

Turvallisuuden ylläpitämiseksi lipun ostavalta henkilöltä kirjataan ylös nimi ja puhelinnumero. Tiedot hävitetään kaksi viikkoa festivaalin jälkeen. Esiintyjät ja järjestävä henkilökunta ja yleisön tulee noudattaa riittävää varoetäisyyttä toisistaan. Tämä koskee myös kättelyä ja halaamista. Yleisön turvaetäisyyksistä huolehditaan merkittävästi pienennetyillä kapasiteeteilla ja katsomojärjestelyillä. Konserttipaikoilla noudatetaan hyvää käsi- ja yskintähygieniaa. Yleisölle on tarjolla käsidesiä lippujen tarkastuksen yhteydessä konserttipaikalle saavuttaessa. Ovet konserttipaikkoihin avataan 1 tunti ennen kunkin tapahtuman alkamista. Festivaalin henkilökunta huolehtii turvavälien noudattamista. Festivaalin henkilökunta ohjeistaa ja auttavaa yleisöä ohjeistuksien noudattamisessa sekä turvallisen konserttiympäristön luomisessa.

Angelika Klas (Kuva: Ville Paul Paasimaa)
Jonathan Roozeman. (Kuva: Heikki Tuuli)