Konsertti Karjalohjan kirkossa – Kanneljärven Virtuoosien konserttiohjelmassa Beethovenin viulukonsertto, Taikahuilu-alkusoitto ja Schubertin sinfonia n:o 8.

Sunnuntaina 16.6. kello 16.00 Karjalohjan kirkossa soittaa Kanneljärven Virtuoosit solistinaan viulutaiteilija Vilmos Szabadi. Konsertin johtavat Tuomas Törmi ja Heikki Orama. Konsertin ohjelmassa kuullaan monumentaalinen Ludvig van Beethovenin viulukonsertto D-duuri, jonka tulkitsee viulisti Vilmos Szabadi Unkarista. Konsertto on Beethovenin ainoa viulukonsertto ja yksi hänen merkittävimmistä teoksista. Se sai ensiesityksensä vuonna 1806 Wienissä.

Vilmos Szabadi on kansainvälisesti arvostettu viulutaiteilija ja pedagogi. Tällä hetkellä hän toimii Budabestin Liszt-akatemian viuluosaston johtajana. Hän on sijoittunut palkinnoille monissa kansainvälisissä viulukilpailuissa ja esiintynyt maailman kuuluisimmissa konserttitaloissa (mm. New York, Lontoo, Moskova, Pietari, Amsterdam ja Wien). Lisäksi hän on levyttänyt yli 60 cd/dvd/lp eri levy-yhtiöille ja pitänyt yli 100 mestarikurssia eri puolilla maailmaa. Vilmos Szabadi soittaa Laurentius STORIONIn vuonna 1778 rakentamalla viululla.

Konsertti alkaa W. A. Mozartin musiikilla. Kapellimestarina debytoi oopperalaulaja Heikki Orama, joka johtaa alkusoiton oopperaan ”Taikahuilu”. Konsertti päättyy Franz Schubertin sinfoniaan n:o 8 h-molli. Teoksessa on vain kaksi osaa ja se kulkee lisänimellä ”Keskeneräinen”. Sinfonian käsikirjoitus unohtui Schubertin ystävän arkistoon ja se löydettiin vasta 30 vuotta säveltäjän kuoleman jälkeen. Sinfonian kantaesitys oli Wienissä vuonna 1865. Siitä on tullut ajan mittaan yksi Schubertin suosituimmista sävellyksistä.

Kanneljärven Virtuoosit on sinfoniaorkesteri, joka toimii Lohjan musiikkikurssin yhteydessä ja konsertoi kesäisin Karjalohjan kirkossa. Soittajisto koostuu musiikkikurssilla toimivista muusikoista, opettajista ja ammattiopiskelijoista.

Lipput tuntia ennen ovelta. Ennakkovarauksia on mahdollista tehdä numerosta 0505436093 / kurssinjohtaja. Karjalohjan konsertti toteutetaan yhteistyössä Karjalohjan alueseurakunnan ja Lohjan Kesä ry. kanssa.

Viulutaiteilija Vilmos Szabadi esiintyy Karjalohjan kirkossa 16.6.

Säveliä kesäpäiviin

Pitkin kesää järjestetään myös muita konsertteja. Vilmos Szabadin viulun mestarikurssin konsertti kuullaan to 6.6. kello 19.00 Kässän talossa Lohjalla. Vilmos Szabadin viulun mestarikurssin päätöskonsertti kuullaan la 8.6. kello 16.00 Musiikkiopiston Mäenpää-salissa (Kirkkokatu 6, Lohja)

Kamarimusiikkikonsertti pidetään ke 12.6. kello 19.00 Sammatin kirkossa. Musiikkikurssin opettajat esiintyvät yhteistyössä Sammatin alueseurakunnan kanssa. Lohjan torilla soi! Järjestetään la 15.6. kello 12.00 Lohjan torilla. Kurssin puhallinorkesterit esiintyvät, vapaa pääsy. Kirkkokonsertti pidetään ma 17.6. kello 19.00, Lohjan kirkossa. Musiikkikurssilaiset esiintyvät. Kotikonsertti! Pidetään ti 18.6. kello 18.00 Kanneljärven Opistossa (Karstuntie 537, Lohja).

Kurssin päätöskonsertti kuullaan ke 19.6. kello 18.00 Laurentius-salissa. Siinä esiintyvät kurssin kaikki orkesterit.