Lokakuussa Juhlatarvike ja muut saman pihapiirin toimijat eli Siilo Cafe ja Catering sekä Siilo Kirppis järjestävät kaksi tapahtumaa Siilo – Tunnelmaa ja tarjouksia nimellä. Tapahtumat pidetään perjantaina 18.10. ja 25.10. kello 11.00–21.00.

–Luvassa on paljon tarjouksia, koska uudistan liikkeeni valikoimaa, Siilo Cafe ja kirppis ovat auki ja pihalla on tarjolla mm. makkaraa. Tässä yläkerrassa on myös Siilon juhlatilan avoimet ovet. Halusin järjestää tällaisen tapahtuman, koska en itse, eikä moni muukaan pääse tavanomaisten aukioloaikojen piirissä liikkeisiin, jos tekee töitä pitkään, taustoittaa Juhlatarvikkeen uusi yrittäjä Ann Wikström, joka hyppäsi yrityksen puikkoihin kesäkuussa.

Avoimien ovien iltojen tarkemman ohjelman voi tarkistaa Facebookista.

Juhlatarvikkeen uusi yrittäjä Ann Wikström lähtee innolla luotsaamaan uutta yritystään.

Juhlatarvike jatkaa uuden yrittäjän voimin

Wikström päätyi sattumalta Juhlatarvikkeen yrittäjäksi.

–Muutin vuoden vaihteessa takaisin Lohjalle. Vuonna 2017 olin muuttanut Helsinkiin yrityksieni kanssa. Toimenkuvani muututtua tajusin, että minulla on omakotitalo Lohjalla ja mahdollisuus tulla takaisin. Päätimme sitten tyttäreni kanssa, että palaamme tänne. Hän pääsi tuttuun kouluun, Wikström kertoo.

–Täällä on ihanat pienet piirit ja rauhallista. Lohjan sijainti on hyvä, mutta kaupunki voisi kyllä tukea yrittäjiä paremmin, jotta Lohjan yritystoiminta monipuolistuisi, hän jatkaa.

Työn Wikström halusi Lohjalta, ettei tarvitse ajaa päivittäin Helsinkiin.

–Istuin yhtenä päivänä Siilossa ja juttelin Juhlatarvikkeen silloisen omistajan kanssa. Olemme tehneet yhteistyötä toistakymmentä vuotta. Sanoin, että mitä sitä alkaisi tekemään.

Tuolloin ajatus ilmapallojen täyttämisestä ja myymisestä oli vielä kaukainen, koska Wikström pelkää ilmapalloja. Päätettiin, että entinen omistaja hoitaa vappusesongin ja Wikström hyppää puikkoihin sen jälkeen.

–Olen innoissani tästä. Minä sain valmiin liiketoiminnan, jossa on vielä paljon kehitettävää ja hän taas pääsi keskittymään omaan ydinbisnekseensä, Wikström sanoo.

Juhlatarvike on neljä vuotta vanha yritys, joka myy mm. kertakäyttöastioita, lautasliinoja, kynttilöitä, paperilyhtyjä, sesonkituotteita ja erilaisia koristeita monenlaisiin juhliin syntymäpäivistä häihin. Juhlatarvikkeella on Lohjan asemalla sijaitsevan kivijalkaliikkeen lisäksi myös verkkokauppa. Wikström perusti ensimmäisen nettikauppansa vuonna 2004, joten sen pitäminen oli ennestään tuttua. Kivijalkamyymälän pitäminen sen sijaan on haastavampaa, mutta Wikström haluaa säilyttää sen muun muassa siksi, ettei ilmapallojen täyttö onnistu verkkokaupassa. Samat tuotteet löytyvät sekä verkkokaupasta että kivijalkaliikkeestä, sillä moni asiakas katsoo ensin netistä, mitä haluaa ostaa. Wikström kertoo, että ihmiset haluavat panostaa juhlakoristeluihin ja asiakkaat ovat hyvin tietoisia siitä, millaisia koristeita tarvitsevat, mutta hänelläkin riittää ideoita, jos vinkkejä tarvitaan.

Wikström on uudistanut Juhlatarvikkeen ilmettä. Juhlallisuutta ja viihtyisyyttä tilaa on tuotu kalusteilla ja asettelulla. Myös tuotteet uudistuvat.

–Kävin Pariisissa messuilla hakemassa uusia tuulia ja ideoita syksyyn. Olen saanut hyvää palautetta, uutta valikoimaa ja nättiä esille panoa on kehuttu, Wikström kertoo.

Syksyä kohti mentäessä mm. ledilyhdyt menevät hyvin kaupaksi.

–Kyllä tänne valoa mahtuu, kun Suomi on tällainen pimeyden valtakunta, Wikström naurahtaa.

Ann Wikström haluaa kiinnittää huomiota myös ympäristöarvoihin, vaikka monet hänen myymistään tuotteista ovat kertakäyttöisiä.

Ympäristöarvot kunniaan

Wikström kertoo, että vaikka Juhlatarvike myy paljon kertakäyttöisiä tuotteita, hän kiinnittää huomiota myös ympäristöarvoihin.

–Tilaan kompostoitavia tuotteita niin paljon kuin mahdollista. Vaikka osa ei olisi kompostoitavissa kotioloissa, teollinen kompostointi voi onnistua. En ota perusvalikoimaan esimerkiksi pilleistä muita kuin paperipillejä. Monet kertakäyttöastiatkin on nykyään tehty niin hyvin, että ne voi pestä ja käyttää uudelleen. Itse olen sellainen kierrättäjä, että olen aiheuttanut monissa työyhteisöissä harmaita hiuksia, kun olen ollut perustamassa milloin mitäkin kierrätysastiaa, Wikström naurahtaa.

Esimerkiksi lyhdyt ja koristeet säilyvät pitkään, eikä foliopallokaan ole kertakäyttöinen.

–Sen voi täyttää monta kertaa, kun pitää pallosta hyvää huolta. Voin opettaa, miten pallo tyhjennetään. Täällä käykin porukkaa uudelleen täyttämässä palloja.

SMS