En olisi voinut koskaan kuvitellakaan tällaista tilannetta, mikä meillä Suomessa ja maailmalla on. Olen kyllä amerikkalaisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa katsellut melkein vastaavaan, mutta että tosielämässä virusperäinen sairaus saisi koko maailman polvilleen.

Virus vaikuttaa meihin kaikkiin

Meillä Ykkös-Lohjassa ei ole ollut sen helpompaa kuin muillakaan yksityisillä yrityksillä. Kamppailemme samassa tilanteessa, sillä meille toiminnan mahdollistavat lehdessämme olevat mainokset, ja mikäli niitä ei ole, emme voi toimittaa lehteä. Toisaalta myös lehden perustoiminta-ajatus, kertoa paikkakunnan tapahtumista, mitä on tulossa ja mitä tapahtuu on kokenut kovia, sillä tapahtumia ei ole. Yleisökokoontumiset ovat kiellettyjä ja liikkuminenkin, jos ei rajoitettua, niin vähäisempää.

Tämä kaikki on tarkoittanut sitä, että yritysasiakkaidemme liiketoiminta on monella kokenut kovia, joillakin jopa loppunut kokonaan ainakin siksi aikaa, kunnes tämä epidemia joko voitetaan tai ainakin torjutaan siten, että pääsemme takaisin kiinni omaan elämäämme. Se mikä on varmaa, on että ainakaan aivan heti epidemian jälkeenkään ei kaikki toimi samalla tavalla kuin aiemmin.

Onneksi kuitenkin paikalliset yrittäjät eivät ole heittäneet pyyhettä nurkkaan, vaan toimintaa jatketaan niin hyvin kuin voidaan. Lisätään hygieniaa ja pidetään paremmin toisistamme huolta. Elämän pitää jatkua edelleen.

Monissa perheissä tilanne on tuonut uusia kokemuksia lasten ollessa kotikoulussa ja aikuisten etätöissä. Harrastukset ovat useilta seis, koska kokoontumiset ovat kiellettyjä vielä ainakin pari viikkoa, jonka jälkeen nähdään miten toimitaan, tuleeko uusia rajoituksia vain poistetaanko niitä.
Lehtemme sivut eivät kerro nyt paljoa mitä on tulossa, vaan lähinnä uutisia siitä, mitä meidän pitäisi tehdä, millaisia ohjeita annetaan ja tarinoita siitä, miten tästä eteenpäin. Ravintolat, autohuollot, huoltoasemat, pienet erikoisliikkeet, parturit ja kampaajat, hierojat yms ovat monet samanlaisessa tilanteessa, toimintaa pitää jatkaa, mutta hieman eri lailla kuin aiemmin.

Meillä lehdessä näkyvin ero entiseen on lisääntynyt uutistuotanto netissä. Kotisivumme www.ykkoslohja.fi on alkanut kertoa muitakin hyödyllisiä uutisia eikä vain oman kotikulmamme, ja tulemme jatkamaan näin eteenpäin – kaikille maksuttomasti!

Pääsiäisen aika ja tämä yleismaailmallinen tilanne sai aikaan meillä senkin, että viime viikolla ei lehteä voitu tehdä. Mutta nyt ollaan taas täydessä työn touhussa ja niin kauan kuin paikalliset ammattilaiset yrittäjät ja liikkeet pitävät liikkeitään ja palveluitaan avoimina, niin teemme mekin ja olemme valmiit jälleen kertomaan tulevista tapahtumista, kun niitä saadaan taas järjestää. Odotamme jo innolla seuraavien urheilutapahtumien, teatterin ja muiden tapahtumien uutisointia sivuillamme, mutta siihen saakka varsinainen lehti voi olla hieman mainospitoisempi kuin aiemmin – mutta, kannattaa tarkistaa mitä tapahtuu internetsivustollamme, jonne pyrimme tuottamaan luettavaa joka päivä.

Tulossa on myös pientä tekemistä ja pientä ja helppoa kisailua.

Yhdessä

Yhdessä tekemällä pärjäämme, ja yhteistä tekemistä me kaikki paikalliset yrittäjät tarvitsemme ja siinä paikallisilla asukkailla on suuri merkitys. Nyt laitetaan kodit, pihat, autot ja oma itse kuntoon – palvelut löytyvät pitkälti paikallisesti, myös tämän viikon lehdestämme.

KO

osta lohjalta

Ps. Jos sinulla on oma yritys, laita siitä meille tietoa vaikka suoraan Karille, kari@ykkoslohja.fi ja kerromme sinusta www.ostalohjalta.fi sivustolla!