Torstai 15.4. klo 12 lähtien rokotukset laajenevat siten, että kaikki 50 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat lohjalaiset voivat varata ajan koronarokotukseen. Tämä tarkoittaa niin riskiryhmäläisiä kuin perusterveitäkin. Myös riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 18-49 vuotiaat sekä riskiryhmään 1 kuuluvat 16-16-vuotiaat voivat edelleen varata ajan rokotukseen.


Koronarokotusvuorossa olevat sekä käytettävät rokotteet:

 • 70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat (syntymävuosi 1951 tai aiemmin syntyneet) / Pfizer-BioNTechin tai Modernan rokote
 • 65-69 –vuotiaat (syntymävuodet 1952 – 56) / AstraZenecan rokote
 • 60-64 –vuotiaat (syntymävuodet 1957 – 61) / Pfizer-BioNTechin rokote
 • 50 – 59 –vuotiaat (syntymävuodet 1962 – 1971). Ajanvaraus avautuu 15.4.2021 klo 12. / Pfizer-BioNTechin rokote
 •  18-49 -vuotiaat (syntymävuodet 1972 – 2003) 1. tai 2. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat. / Pfizer-BioNTechin rokote
 • 16 – 17 –vuotiaat (syntymävuodet 2004 – 2005 syntyneet) 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat.  / Pfizer-BioNTechin rokote. Ajanvaraus vain puhelimitse.

THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Voit lukea lisää koronarokotteista THL:n sivuilta.

Kaupunki tiedottaa mahdollisimman pian, miten toimitaan toisen annoksen suhteen, jos olet saanut AstraZenecan rokotteen ensimmäisen annoksen ja olet alle 65-vuotias.

Varaudu, että peruste riskiryhmään kuulumiselle tarkastetaan Kelakortista tai potilastietojärjestelmästä.


Rokotusajanvaraus

Rokotusaikoja voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. 

Jos rokotusajat ovat täynnä sähköisessä ajanvarauksessa, niitä ei voi varata myöskään puhelimitse.

Puhelinajanvaraus:

Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto

Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 – 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Rokotusaikoja on tarjolla rajallisesti ja niitä lisätään sitä mukaa kun rokotteita saadaan.

Koronarokotusajanvarausten muutokset ja varatun ajan muuttaminen

Koronarokotusajanvaraukseen on avattu tämän viikon alusta (12.4. alkaen) uutena ominaisuutena kaksoisajanvaraus.  Voit www.koronarokotusaika.fi  nettiajanvarauksessa varata samanaikaisesti sekä 1. rokotuksen että tehosterokotuksen ajan. Saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.

 •  Jos peruutat ensimmäisen rokotusajan, peruuntuu myös ajanvaraus tehosterokotukseen ja molemmat varaukset tulee tehdä uudelleen.
 • Varausavaimen ja pin-koodin avulla voit myös perua tai siirtää vain tehosterokotusajanvarauksen. Ajanvarausjärjestelmässä voit siirtää sen aikavälille, joka on 11 viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta tai 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen sen mukaan kuin vapaita rokotusaikoja on saatavissa.
 • Aiemmin, ennen viikkoa 15 varatut tehosterokotusajat voi siirtää vain soittamalla numeroon 044-3692905 tai 044-3692906. Rokotusaikojen siirtäminen kannattaa tehdä aikaisintaan kuukautta ennen varattua aikaa. Takaisinsoitossa voi olla useamman päivän viive.
 • Jos rokotusajankohtaan on alle 5 tuntia, peruutuksen voi tehdä vain puhelimitse soittamalla numeroon 044-3692905 tai 044-3692906.

Rokotusajanvarauksen muuttamisessa kannattaa käyttää erityistä harkintaa,  että (pois) onko siirto välttämätön, koska rokotteita/rokotusaikoja on kullekin viikolle saatavissa vain rajallinen määrä!


Tiedottaminen

Rokotettavien ryhmien laajenemisesta ja muusta koronarokotuksiin liittyvistä ajankohtaisista asioista tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä paikallislehdissä.


Kun tulet rokotukseen

Rokotukset järjestetään ajanvarauksella Liikuntakeskus Tennarissa, Karjalohjan, Sammatin ja Pusulan terveysasemalla.

 • Tule vain terveenä.
 •  Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.
 •  Käytä kasvomaskia koko rokotuskäynnin ajan.
 • Saavu mahdollisimman täsmällisesti, jotta rokotustila ei ruuhkaantuisi eikä kenenkään tarvitsisi odottaa ulkona.
 • Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan, mutta varaa mukaan lämmintä vaatetta siltä varalta, että joudut odottamaan ulkona.
 • Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.
 • Mikäli et pääse liikkumaan itsenäisesti, voit ottaa mukaasi yhden saattajan.
 • Rokotuksen jälkeenkin on edelleen tärkeää pitää turvavälejä, käyttää kasvomaskia, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä noudattaa myös muita ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.