Nuorena miehenä sitä toivoi ja unelmoi, että löytää vaimokseen naisen, joka osaa tehdä hyvää ruokaa ja leipoa kaikkia kakkuja ja pullia. En siksi, ettenkö osaisi itsekin, mutta jotenkin sitä vain välillä haluaa tulla yllätetyksi kotona.

Nuorempana sitä varsinkin tykkäsi syödä kaiken maailman suklaisia ja hilloisia pullia ja leipomuksia ja kakkujakin tuli haettua suoraan St.Honoren hyllyiltä, mutta vähitellen vuosien saatossa olen huomannut, että meillekin on kotiutunut laitteita ja työkaluja, jotka ovat minulle osittain melkoisen vieraita, mutta niillä on saatu aikaan suussa sulavia pieniä ja isompia syötäviä.

Silloin vuosikymmeniä sitten olivat pullat ja kuivakakut niitä tuttuja syötäviä sekä kerran vuodessa kenties täytekakku, mutta nykyajan juustokakut ja varsinkin vaimoni minulle tutuksi tekemät voileipäkakut ovat kyllä ajaneet ohituskaistalla tavallisten pullien ohi.

Suklaiset unelmat kakkuina, jälkiruokina ja mitä erikoisimmissa muodoissa on tulleet silmilleni ja mahalleni tutuiksi, josta seurauksena olen vieraantunut yhdestä vanhasta tutustani, kotivaa’asta, sitä en nykyään kaipaa, ja arvaatko miksi?

Kokeilemalla uutta oppii

Vuosien varrella erilaiset tv-ohjelmat ja varsinkin netin tuhannet ohjeet ja reseptit ovat olleet meidän perheessä inspiraation aihe, kylläkin siten, että mikäli jotain ohjetta aikoo uusia parin kuukauden päästä, voi maku ollakin erilainen, koska käytetyt mittayksiköt ovat sitä kukkurallista, sopivasti, vähän tai enemmän luokkaa, eli reseptiä ei ainakaan kovin helpolla voi antaa eteenpäin.

Kokeilujen kautta meillä on keittiössä nähty, jos jonkinmoista luomusta ja ruokalajia, joista monelle kiitos lohjalaisille ruokakaupoille, eritoten Lempolan K-Supermarketin liha-ja kalatiskille.

Nyt viimeisempänä trendinä on tullut sosiaalisen median reseptit ja keskustelut erilaisista ruoka-aineista ja valmistustavoista. Minulle tärkeintä on maku ja miltä ruoka näyttää, mutta ei se tarkoita, että joka päivä hifistellään. Edullinenkin ruoka voi olla näyttävää ja hyvää.

Itse olen enemmän ns. ruokaa laittava, kuin kakkuja tai jälkiruokia ja tälläkin kotinurkkauksen sivuilla olen aiemmin kertonut omista surullisen kuuluisista jälkiruokayritelmistä, joten ehkä pitäydyn siinä mitä osaan hyvin, eli syömisessä.

Tuotteita Lohjalta

Jos nyt sitten sinulle, iski hirvittävä tarve aloittaa leipominen, mutta kaapista ei löydy tarvittavia laitteita, niin esimerkiksi Lohjan keskustan Säästötalo Latvalasta löytyy aika hyvä valikoima kaikenlaista tavaraa, mitä voi käyttää leivonnassa ja netistä Googlaamalla löytyy hyviä ohjeita. Jos sitten saa loihdittua näyttäviä leivonnaisia, laita siitä, vaikka viestiä kuvalla nettisivuillemme www.reseptinurkka.fi

KO