Kotimaanmatkailu edistää Suomen talouden elpymistä. 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tarjoaa vinkit myös Lohjalle.

Matkailuorganisaatioiden valtakunnallinen yhteiskampanja 100 syytä matkailla Suomessa toteutetaan neljättä kertaa. Lohja on ollut mukana kampanjassa sen alkuajoista lähtien. Kampanja on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tukema ja Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n toteuttama. Toukokuussa alkava kampanja jatkuu tänä vuonna poikkeuksellisesti lokakuun loppuun asti. Vahvasti digitaalisiin kanaviin rakennettu kampanja kokoaa kotimaan matkailuhelmet yhteiselle 100syytä.fi-sivustolle.

–Kesä 2020 on vallitsevien olosuhteiden vuoksi odotettavissa kotimaanmatkailun huippuvuodeksi. Mökkilomat näkyvät jo selkeästi kysyntäpiikkinä alueellamme ja mökkielämän lisäksi haluamme tietysti tarjota asiakkaille alueen aktiviteetteja. Lohjan kampanjakohteena on Tytyrin Elämyskaivos, joka aukesi jälleen yleisölle 1.6. Tytyri on tietysti ympärivuotinen käyntikohde, joten kampanjan vaikutuksia voimme hyödyntää vielä talveen saakka, kertoo Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala.

Myös Helena Kontio Lohjan matkailusta näkee, että matkailukesän näkymät ovat positiiviset. Hän vinkkaan, että Lohjalta löytyy monipuolisesti kesäistä tekemistä ja nähtävää.

–Julkaisimme juuri perinteisen kesän viikko-ohjelman verkkosivun muodossa ja sieltä nostaisin esille uutuuksina tai vähemmän tunnettuina kohteina ulkoilmapakopelit, Hyrsylän Mutkan pihakierrokset sekä Tytyrin Elämyskaivoksen privaattikierrokset, Kontio sanoo.

Valtakunnallisessa 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa Lohjan kampanjakohteena on Tytyrin Elämyskaivos. (Kuva: Ville Juurikkala)

Kotimaanmatkailulla Suomi jaloilleen

–Suomen matkailu nousee takaisin jaloilleen nimenomaan kotimaanmatkailun avulla. Ihmiset kokevat kotimaan turvallisimpana vaihtoehtona vielä pitkään, ja korona-aika on saanut monet suomalaiset innostumaan läheltä löytyvistä paikoista ja luonnossa liikkumisesta ihan uudella tavalla. Inspiraatiota kaivataan kuitenkin kovasti siihen, mitä kaikkea kotimaassa voikaan tehdä, sitten kun reitti on selvä, ja tähän kysymykseen kampanjamme tarjoaa jopa sata upeaa vaihtoehtoa, kertoo Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellé.

–Kriisin jälkeen tärkeä tavoitteemme on saada kotimaanmatkailu takaisin kasvun tielle, jolla se on viime vuodet ollut. Koronapandemia korostaa vastuullisen lähimatkailun merkitystä entisestään. Matkailemalla kotimaassa voimme tukea yhdessä kotimaisia palveluita ja yrittäjiä, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

–Olemme Lohjalla ylpeitä siitä, että sijaitsemme vilkkaiden talousalueiden kolmion keskellä. Helsinki, Tampere ja Turku ovat kaikki parin tunnin ajomatkan sisällä ja pystymme tarjoamaan todellista lähilomaa lähialueen suurien kaupunkikeskustojen asukkaille. Toivonkin, että reheväluontoinen ja kulttuuririkas Lohja tulee monelle tutuksi vehreytensä ja mutkattomien palvelujensa myötä tänä kesänä, iloitsee Ermala.