Tänään: 18.07.2024

Elise Perttula

Päätoimittaja

Kuka tahansa voi olla taiteilija

taide


– Vuosituhannen taitteessa, kun itse olin valmistunut sekä taidekorkeakoulusta maisteriksi että ammattikorkeakoulusta insinööriksi, sain usein perustella tätä “outoa” ammattiyhdistelmää. Insinööriyttä ja taiteellisuutta kun oli monen vaikea sijoittaa samaan persoonaan. Silloin valtavirta ei vielä oivaltanut, että poikkitieteellistä opintokokonaisuutta voi hyödyntää ja sieltä saattaa löytyä juuri se puuttuva potentiaali, kertoo Elise Perttula itsestään.

– Oman näkemykseni mukaan juuri riittävän erilaisilla tulokulmilla saavutetaan usein paras lopputulos. Taide sen kaikissa muodoissa, tukee loistavasti kurinalaisempia tieteitä. Työelämään voi ammentaa taidelaarista (olipa se sitten harrastus tai opinto) vaikkapa seuraavaa:

* Opit kuuntelemaan intuitiotasi ja myös luottamaan siihen.
* Abstraktien asioiden hahmotuskyky paranee.
* Uskallat antaa tilaa epäonnistumiselle (taide on usein kokeiluja, harjoitusta, opettelemista).
* Kasvattaa sitkeyttä (ensimmäisellä kerralla harvoin tulee priimaa).
* Antaa syvyyttä itsesi määrittelyyn.
* Ja tietysti siitä saa superhyvää fiilistä, joka poikii lisää hyvää fiilistä.

Tupla- tripla-ammatit ovat nykypäivää

Nykyään ymmärretään paremmin diversiteetin tuomat edut, myös poikkitieteellisyydessä sekä -taiteellisuudessa. Tupla-ammatti ei ole enää ihmetyksen aihe, sitä vastoin siitä on tulossa supervoima. Ehkä sinullakin on jokin taideharrastus tai -koulutus, joka lisää potentiaaliasi? Nyt kun moni meistä suuntaa lomailemaan, on oiva hetki antaa aikaa juuri näille supervoimille!

– Omiin maalauksiini haluan maalata väriä, iloa ja onnea, löytää synkimmistäkin aiheista toivoa ja valoa. Inspiraatio löytyy usein luonnosta; väreistä, tuoksuista ja tunnetiloista. Kukat, niityt, maisemat ja luonto ovat erityisen lähellä sydäntäni. Maalauksillani haluan pysäyttää täyteläiset ja värikylläiset hetket, jotta ne voivat jatkaa elämää tauluissa kuihtumatta ja lakaistumatta, kertoo Elise.

Taidetyöpaja Karkalissa

Mikäli luovat hetket kiinnostavat, on nyt heinäkuussa tarjolla taidetyöpaja Karkalin ateljeessa Elise Perttulan kanssa. Seuraavat kurssit ovat 1.7.ja 8.7. Lisätietoja Facebook: art studio elise. 

Elise Perttula