Siuntion Lux Musicae -festivaali tarjoaa viikonloppuna 18.11.–20.11. uutta ja vanhaa musiikkia sekä etnoa nautittavaksi kaikilla herkuilla. Samalla festivaali on vankka perehdytysmatka Siuntion rikkaaseen kulttuurihistoriaan. Aleksis Kiven ja hänen tukijansa Charlotta Lönnqvistin aikaa ja elämää tehdään tutuksi neljässä konsertissa. Nyt on valinnanvaraa ja lahjaideaa isälle!

Kantele ja erilaiset kilkuttimet taipuvat Maija Kauhasen (la 19.11. klo 16) käsissä huikeaksi etnokokemukseksi. Teatteriohjaaja ja kirjailija Juha Hurme (su 20.11. klo 14) tavoittaa puolestaan Kiven kielen ja sielun.

Avajaiskonsertti (pe 18.11. klo 19) on yhden Suomen tunnetuimman säveltäjän Einojuhani Rautavaaran näkemys kansalliskirjailijan elämästä, kun taas päätöskonsertti (su 20.11. klo 16) antaa äänen unohdetulle aikalaismusiikille mutta kurkottaa myös tulevaisuuteen, kun Siuntio saa 560-vuotislahjaksi kaksi sävellysteosta, Niels Burgmannin ja Teemu Halmkronan teokset. Sibeliuksen viulukilpailussa keväällä säväyttänyt viulisti Kasmir Uusitupa johtaa Halmkronan teoksen Siuntion vuodenajat. Konsertti on siuntiolaisten Kaija Saariketun ja Maria Lindénin yhteinen ponnistus!

Kummassakin konsertissa on väliaika, tarjoilu sisältyy lipun hintaan. Jos hankit lippusi Siuntion kirjastosta, maksat kolmesta ja saat neljännen kaupan päälle. Alle 16-vuotiaat pääsevat maksutta. Lippuja myös Lippu.fi.

Maksuton on myös lasten satutunti, jota vietetään lauantaina 19.11.klo 14 Siuntion Musiikkiyhdistyksen pienten soittajien ja satutäti Siuntion kunnanvaltuuston puheenjohtaja Merja Laaksosen johdolla. Kaikki konsertit paitsi Juha Hurmeen esitys, joka on Fanjunkarsissa, pidetään Sivistyskampus Siuntion sydämessä.

Maija Kauhanen (vas, @Antti Kokkola), Juha Hurme (@Annina Mannila), Kaija Saarikettu (@Jussi Tuuri).