Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Kurskin Torpedot ja Hope Lohja yhdessä vähävaraisten perheiden asialla

hope, hyväntekeväisyys, lapset ja nuoret

Tiistaina 7.5., kiiteltiin puolin ja toisin loistavasta yhteistyöstä, kun Kurskin Torpedot ja Hope Lohja tapasivat yhteisen hyväntekeväisyysprojektinsa päätöstilaisuudessa. Tilaisuus pidettiin itseoikeutetusti Opus K -ravintolassa, koska siellä idea yhteistyöhönkin oli syntynyt. Paikalla oli Kurskin Torpedojen pelaajia sekä Hope Lohjan edustajia.

–Tässä pöydässä, elokuussa 2018, syntyi idea siitä, että Kurskin Torpedot voisi Rock Hockey SM -turnauksen yhteydessä tehdä samalla hyvää. Rock Lätkän suomenmestaruudesta on pelattu jo 20 vuotta. On jotenkin ihme, ettei siihen ole aikaisemmin liitetty mitään hyväntekeväisyyttä, kun on suurella sydämellä kuitenkin pelattu koko ajan, kertoo Jan Lindroos.

Rock Hockey SM on vuosittain pelattava jääkiekkoturnaus, joka pelattiin 21. kerran 5.-6.4.2019 Lohjalla. Turnauksen järjestelyistä vastasi lohjalainen jääkiekkojoukkue Kurskin Torpedot. Kurskin Torpedot on perustettu lohjalaisten musiikkiharrastajien omaksi iloksi vuonna 2000. Rock Hockey SM -turnaukseen joukkue osallistui ensimmäisen kerran 2002 Leppävirralla.

–Meitä on 25 pelaajaa, ikähaarukalla parikymppisestä nuorisosta Homppaan, joka on Kurskin Torpedojen perustajajäsen, kapteeni ja luottopelaaja, joukkuettaan kuvailee Torpedojen GM Sami Kuitunen.

–Vuodesta 2002 alkaen on siis näitä ”hyvän mielen hockey-tapahtumia” kierretty. Kerran vuodessa keväisin ratkotaan Suomen mestaruus, moikataan tuttuja ja vietetään hauska, urheilullinen viikonloppu kavereiden kanssa, kertoo Jussi Luukkanen Kurskin Torpedoista.

Kurskin Torpedot on myös voittanut Rock Hockey -mestaruuden Lahdessa vuonna 2008. Tänä vuonna mestaruus ja Remu Aaltosen aikanaan lahjoittama kiertopalkinto, Kotka-pokaali, matkasi pääkaupunkiin, kun mestaruuden vei helsinkiläinen Freakers.

Upean palkintoshekin ympärillä suunniteltiin jo seuraavia mahdollisia yhteistyökuvioita. Kuvassa Arvo Telén, Sari Laakso-Oksanen, Nina Telen, Jan Lindroos, Ilpo Laakso, Jussi Luukkanen ja Sami Kuitunen.

Hope Lohja valikoitui hyväntekeväisyyskohteeksi

Rock Hockey SM -turnauksessa pelaa kymmenen joukkuetta ympäri Suomen ja jokainen joukkue isännöi vuorollaan turnausta. Tänä vuonna isännöinti osui siis lohjalaisille. Edellisen kerran Lohjalla pelattiin vuonna 2007. SM-turnauksen järjestäminen on kunniatehtävä ja sellaisena Kurskin Torpedot siihen myös tarttui. Siitä tuli voimainponnistus, jonka eteen tehtiin töitä monta kuukautta. Työ kantoi hedelmää ja turnaus oli järjestelyiltään ensiluokkainen, tunnelmaltaan lämminhenkinen ja kaikki viihtyivät erinomaisesti. Muilta joukkueilta sekä yhteistyökumppaneilta tuli pelkästään positiivista palautetta.

Hope Lohjan rahastonhoitaja Sari Laakso-Oksanen vahvistaa turnauksessa olleen erittäin hauskaa.

–Hope Lohja oli ilolla mukana tapahtumassa. Ihmiset olivat kiinnostuneita ja kyselivät paljon yhdistyksemme toiminnasta. Pelaajat ympäri maan olivat erittäin otettuja tällaisesta ruohonjuuritason vapaaehtoistyöstä, jota me Hope Lohjassa teemme.

Ilpo Laakso kertoo, että kun idea hyväntekeväisyyden mukaan ottamisesta syntyi, niin kohdekin löytyi helposti.

–Hope Lohja valikoitui hyväntekeväisyyskohteeksi, koska lapset ja nuoret sekä heidän mahdollisuutensa tasa-arvoiseen harrastamiseen ja elämiseen tuntui tärkeältä kohteelta. Myös paikallisuus oli tärkeä teema, kun hyväntekeväisyyskohdetta valittiin.

Yhteistyön sujuvuutta kehuu myös turnauksessa terassiravintolaa pitänyt Jussi Hakava Opus K:sta.

–Kaikki meni loistavasti ja oli erittäin mukava touhuta sympaattisen, lohjalaisen lätkäjoukkeen kanssa.

Hyväntekeväisyys tempaisi mukaansa myös juontaja Tomi Tuomisen, joka ilman korvausta otti mahtavasti osaa turnaukseen. Hän hoiti kuulutukset Lohjan jäähallissa molempina pelipäivinä ja piti positiivista tunnelmaa yllä loistavasti. Lisäksi hän juonsi ammattitaidolla virallisen palkintogaalan lauantai-iltana.

–Tomin panostus tapahtumaan oli aivan mahtava ja hän kyllä omalta osaltaan piti huolen siitä, että turnauksesta tuli todella onnistunut. Myös muut toimitsijat ja tuomarit olivat turnauksen henkeen sopivalla, mahtavalla asenteella mukana. Suuri kiitos kaikille! Luukkanen kommentoi.

Harrastusvälineitä, stipendejä ja elämyksiä

Turnauksesta kerätty rahasumma tullaan käyttämään harrastusvälineisiin, harrastusstipendeihin ja erilaisiin elämyksiin, jotka Hope Lohja välittää eteenpäin vähävaraisille asiakasperheilleen.

Hyväntekeväisyyspotti kerääntyi monesta pienestä purosta: Olarin panimon toimittama turnausoluen myyntivoitto, turnausmaksuun upotettu hyväntekeväisyyssumma, maksullinen lätkätutka turnauksessa, turnauksen aikana Hopen keräyslippaisiin lahjoitettu summa, sponsoreiden lahjoitukset sekä paita- ja kiekkomyynnin tuotto. Summa kasvoikin huikeaan 2117 euroon ja sillä on iso merkitys Hope Lohjan toiminnalle.

–Ensimmäiset rahat on jo tuhlattu, nauraa Laakso-Oksanen.

Hän kertoo, että osalla rahoista ostettiin uimalippuja vähävaraisille lapsille kesälomatekemiseksi.