Minna Soininen on pitkän linjan arvostettu moniosaaja ja kuvataiteilija; kuvanveistäjä, keraamikko, taidemaalari, performanssitaiteilija, floristi ja käsityöläinen. Tällä kertaa esillä on vesiliukoisilla väreillä toteutettuja maalauksia, risureliefejä sekä paperimassateoksia. Soinisen hiottu muotokieli kertoo sarjamaisuudesta ja floristiikan tekniikoiden hyötykäytöstä teoksissa. Teokset on koottu tähän näyttelyyn vuosien varrelta ja ne kaikki ovat luontoaiheisia tai luonnonmateriaaleja hyödyntäviä, ainakin upea suomalainen luonto on niiden tekoon innoittanut. Yrittäjyyden, uusien alojen opiskeluiden, haastavien elämäntilanteiden ja vuosien vakavan sairastelun vuoksi Soiniselta ei tällä kertaa nähdä uutta tuotantoa.

Aloitetaan taiteeni esittely lohjalaisille aiemmista teoksistani. Olen sellainen paluumuuttaja Lohjalle, että tuntuu siltä kuin toisin uutta verta taidekentälle jo pelkästään näillä vanhemmilla teoksillanikin, joten lähdetään ensin näistä liikkeelle. Uutta on kuitenkin tulossa, loppuvuoden sairastumisen takia uusimmat teokseni eivät valitettavasti ehtineet tällä kertaa mukaan näyttelyn alkuun, mutta katsotaan, jos näyttelystä tuleekin tällä kertaa sellainen täydentyvä näyttely… Joten näyttelyssä kannattaa poiketa useammankin kerran. Toki osa näistä teoksista on ollut esillä Siuntiossa, jossa pidin Ikkunagalleriaa vuoteen 2013 asti ja osa teoksista on myös tehty varta vasten yksityisnäyttelyyni Kulttuurivintille Karjalohjan kirjastolle vuonna 2016. Epäilen, että suurimmalla osalla lohjalaisista jäi kuitenkin teokset näkemättä, joten uusinta on ihan hyvä idea tässä kohdassa. Tämä näyttely on rennolla asenteella ripustettu, sillä lähes kaikki kuvataiteen alalta on jo nähty eikä oma näyttely tuo mieleen mitään syytä pingottamiseen, jännittämiseen tai stressiin, päinvastoin, on erittäin mukavaa esittäytyä kotikaupungissa pitkästä aikaa. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi näyttelyyni.


Soininen ollut mukana kuvataiteen näyttelyissä jo vuodesta 1987 lukuisissa yhteis-, ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lisäksi hän on vaikuttanut luottamustehtävissä pitkään paikallisissa taiteilijayhdistyksissä Lohjalla, Porissa ja Vantaalla. Valtakunnallisissa luottamustehtävissä hän on ollut mukana ajamassa kuvataiteilijoiden etuja mm. Suomen Kuvataidejärjestöjenliitto ry:ssä ja Kalervo Kallion Ateljeetalosäätiössä. Soininen on saanut myös useita apurahoja eri taiteellisiin tarkoituksiin ja toiminut kuvataiteen ja floristiikan alan opetus- ja ohjaustehtävissä eri oppilaitoksissa ja yhdistyksissä. Galleristina toimiminen niin yhdistyksissä kuin yksityisestikin on tehnyt taiteilijasta rautaisen näyttelyammattilaisen.

20240101_130241

”Elämää vuosien varrelta” -näyttely on esillä ajalla 3. – 31.1.2024. Keskusaukion Hammashoitolan näyttelytila on avoinna arkisin klo 8.00 – 14.30 osoitteessa Laurinkatu 57, Lohja.