Lohjanseudun kuvataidekoulun perinteinen kevään huipennus on lopputyönäyttely. Tänä vuonna sen nimi on OMASKUPLAS ja se esittelee kuuden kuvataidekoululaisen upeat lopputyöt. Näyttely on esillä Lohjan pääkirjaston Pähkinä-salissa 26.4. asti. Lopputyönäyttelyyn kuuluu esittelytilaisuus, joka pidetään perjantaina 22.4. kello 14.45-17.00 Pähkinä-salissa.

Tekijöiden ideoima näyttelyn nimi viittaa paitsi siihen, että tällä kertaa esillä on kuutta eri materiaalia ja tekniikkaa edustavat teokset myös siihen, että kulunut lukuvuosi on eletty vielä osin pandemian aiheuttamissa omissa kuplissa.

Näyttelyssä ovat mukana Arttu Ikonen, Edla Lindblom, Alina Mettinen, Nuno Lopes de Ponte, Helmi Pynnönen ja Hertta Sallinen. Lopputyöryhmää ovat ohjanneet Satu Kallio ja Nasu Raittinen. Lopputyöryhmä on kokoontunut lukuvuoden aikana kuusi kertaa. Yksi huippuhetkistä oli helmikuinen taideretki Hämeenlinnaan Ars Fennica -näyttelyyn.

Lopputyö on osa kuvataidekoulu-opintojen syventäviä opintoja. Näillä tekijöillä on siis takanaan jo pitkä taiteen perusopetuksen rupeama mahdollisten varhaisiän taideopintojen, perusopintojen ja nyt syventävien opintojen parissa.

Kuvataidekoulun väki kiittää yhteisistä vuosista ja toivottaa kaikille antoisia hetkiä taiteen parissa jatkossakin sekä tekijänä että kokijana.

Lopputyöportfolioihin voi tutustua Lohjanseudun kuvataidekoulun nettisivuilla.