Asutko vanhemmassa talossa, vai onko vain niin, että kylpyhuone on kulunut ja haluat siitä uuden? Vai oletko juuri ostanut uuden talon ja olet tekemässä siitä teille uutta kotia, ja haluat kylpyhuoneesta teille oman kylpylän kotona, vai onko tilanne sellainen, että olet laittamassa taloasi myyntiin?

On tilanteesi mikä tahansa näistä, niin kylpyhuoneella on suuri merkitys sekä asuinmukavuuteen, että talosi ja kotisi myyntiarvoon.

Haluatko myydä talosi hyvään hintaan?

Talon myyntitilanteessa useasti haluaa vain omastaan nopeasti eroon, jotta uuteen muutto olisi vaivattomampaa, mutta silloinkaan ei tulisi kiirehtiä. Kiirehtimällä menettää rahaa ja kun kyseessä on asunnon tai talonmyynti, saattaa kyseessä olla kymmenet tuhannet eurot, mitä nopeammin talo on myyty, sitä paremman hinnat siitä yleensä saa. Jos talon myynti kestää kauan, alkavat potentiaaliset ostajat miettiä, miksei sitä ole jo myyty, onko siinä jotain vialla ja myyntihinta laskee.

Joskus riittää jopa nykyaikainen kylpyhuone, sillä asunnon ostaminen on useasti tunteiden asia, ja jos talon kylpyhuone on siisti, nykyaikainen tai edes kunnossa, voi kaikki olla siitä kiinni. Jos vastaavasti kylpyhuone on nuhruinen, valot ei toimi, WC-istuin on hajoamassa, uusi asukas näkee siinä vain rahanmenoa ja saattaa päättää olla ostamatta koko taloa, vaikka kyseessä olisi vain muutaman sadan euron remontti.

Kylpyhuoneremontti asumismukavuuden vuoksi

Useimmat kuitenkin tekevät kylpyhuoneremontin siksi, että kylpyhuone ei vain enää aja asiaansa. Lapset ovat kenties muuttaneet kotoa, kylpyhuone on vanhentunut tai yksinkertaisesti et enää tykkää sen väreistä, kaappi on kulut, valaistus ei toimi nykytarpeeseen. Kylpyhuoneessa vietetään kuitenkin yllättävänkin paljon aikaa. Me aloitamme usein päivämme WC-kylpyhuoneessa ja illalla käymme vielä pesemässä hampaamme siellä ennen nukkumaan menoa, kylpyhuoneen pitää siis olla monipuolinen ja toimiva ja nykyään siihen on entistä enemmän vaihtoehtoja.

Suunnitteluun avuksi ammattilainen?

Jos oma ideointikykysi ei omasta mielestäsi riitä, eikä netin kylpyhuonekuvat oikein tunnu istuvan ajatusmaailmaasi eikä niiden kaikkien kymmenien sisustusblogien läpikäynti auttanut sinua lainkaan, aina voi kääntyä ammattilaisen puoleen. Esimerkiksi Lohjalla toimii E. Lammelan Kalustemarkkinointi, josta saa tarvittaessa uuden kylpyhuoneen, vaikka avaimet käteen periaatteella. He huolehtivat kaikesta alusta loppuun ja tekevät suunnitelman kanssasi. Ainoastaan mitä sinun pitää tehdä on antaa budjetti ja hyväksyä suunnitelma ja tarjous ja sinulla on pian unelmiesi, tai budjettisi mukainen uusi kylpyhuone.

Useimmiten juuri ulkopuoliset ajatukset ja toiset silmät saavat sinutkin näkemään oman kylpyhuoneesi eri lailla ja sitä kautta lopullinen idea ja suunnitelma syntyvät.

Koko talo remonttiin

Jos olet oikeasti myymässä taloasi, kannattaa miettiä onko tilanne sellainen, että talosta pitäisi laittaa useampikin kohta kuntoon? Pienempää pintaremonttia vai suurempaa katto- tai ikkunaremonttia? Talon myymisessä on kyse yleensä kuitenkin ihmisten elämän isoimmista päätöksistä ja useammasta sadasta tuhannesta eurosta tai ainakin kymmenistä tuhansista. Silloin voi muutaman tuhannen euron investointi remonttiin tuottaa paremman myyntihinnan ja ennen kaikkea nopeamman myynnin. Useimmat uuden asunnon ostajat hakevat kuitenkin muuttovalmista omaa kotia, johon voi muuttaa, vaikka seuraavana päivänä. Totta kai on sellaisiakin ostajia, jotka etsivät nimenomaan remonttikohdetta, mutta niitä on ostajista vähemmistö.

Varoituksen sana

Jos olet päätymässä isompaan kotiremonttiin, etkä tee sitä itse vaan tilaat työn paikalliselta ammattilaiselta tai useammalta, tee aina kirjallinen sopimus. Saamme lukea ja kuulla liikaa remonteista, mitkä ovat menneet pieleen tai budjetti on paisunut isommaksi kuin mitä tilaajalla on ollut taloudellisesti varaa. Kirjallinen sopimus asettaa selkeät raamit sille mitä tehdään, kuka tekee ja mihin hintaan sekä millä aikataululla. Kirjallinen sopimus antaa myös sekä ostajalle että remontoijalle edes jonkinlaisen turvan, jos kaikki ei menekään kuten on suunniteltu tai jotain odottamatonta tapahtuu.