Kylpylähotelli Päiväkumpu on käynyt läpi lukuisia tila- ja palvelu-uudistuksia, jotka huipentuivat nimenmuutokseen, kun Kylpylähotelli Päiväkummusta tuli Lohja Spa & Resort. Uusi ja kansainvälinen nimi kuvaa kylpylän uudistunutta tarjontaa aiempaa paremmin sekä kertoo heti, missä kylpylä sijaitsee. Selkeydestä on apua niin kotimaan markkinoilla ja kansainvälisemminkin.

Uudistuksia on tehty pikkuhiljaa vuosien aikana. Mittavin uudistus oli vuonna 2016 toteutettu elämyskylpylä, jossa on panostettu suomalaisuuteen ja elämyksellisyyteen. Satumainen kylpylä on saanut inspiraationsa Sakari Topeliuksen Koivu ja Tähti -sadusta. Nämä elementit ovat vahvasti läsnä kylpylän aistimaailmassa niin materiaaleissa, kuvissa, tuoksuissa, väreissä kuin äänissäkin. Elämyksiä tarjotaan kaikille aisteille.

Myös Lohja Spa & Resortin hotellipuolta on kehitetty entisestään: osa huoneista on remontoitu superior-huoneiksi ja rannan tuntumaan on rakennettu 12 kappaletta täysin uusia superior-tason hotellihuoneita.

–Viime juhannuksena tässä oli vielä nurmikko, mutta juhannuksen jälkeen tänne tuotiin kaivinkone ja elokuussa valmistalot, esittelee myyntineuvottelija Jari Huuhtanen.

Kylpylästä kerrotaan, että uudistukset on otettu ilolla vastaan asiakkaiden parissa. Kylpyläuudistus on lisännyt kävijöitä ja uudet huoneet ovat olleet hyvin suosittuja, vaikka sesonki ei ole alkanutkaan vielä.

Vuonna 2018 Lohja Spa & Resortissa tehtiin myös mittava energiaremontti yhteistyössä Leasegreenin kanssa. Samalla kiinteistöön asennettiin aurinkosähköjärjestelmä sekä ilmanvaihto ja valaistus modernisoitiin.

Vuonna 2016 toteutettu elämyskylpylä on houkutellut Lohja Spa & Resortiin lisää asiakkaita. Sakari Topeliuksen Koivu ja Tähti -satu on vaikuttanut inspiraation lähteenä elämyskylpylän toteutuksessa.

Rentoutumishetki arjen keskellä

Lohja Spa & Resort pyrkii tarjoamaan rentoutumista ja hyvää oloa monenlaisille asiakkaille. Kuntoutustoiminta jatkuu edelleen, mutta sen rinnalla yhä suositummaksi on vuosien kuluessa noussut vapaa-ajan loma- ja rentoutumismatkailu.

Kylpylän perinteisistä aktiviteeteista löytyvät mm. frisbeegolf, minigolf ja melonta. Palloiluhallissa voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja, kuten kori-, sulka ja lentopalloa. Myös lenkkimaastot ovat hyvät. Elämyksiä tarjoilee kylpylän lisäksi myös rantasauna ja suun saa kesäisin makeaksi rantakahvilassa. Palvelupäällikkö Mikko Flander kertoo, että monipuolisesta aktiviteettivalikoimasta huolimatta kylpylä on ylivoimaisesti suosituin asiakkaiden keskuudessa.

–Hyvä ruoka ja rentoutuminen, pelkkä oleminen, ovat tärkeitä asioita. Se korostuu enemmän ja enemmän työelämän hektisyyden myötä. Ihmiset myös yhdistelevät eri kohteita. He käyvät meiltä esimerkiksi Fiskarsissa, Mustion Linnassa ja Tytyrin Elämyskaivoksessa, Flander sanoo.

–Kun Fiskarsissa tapahtuu, se näkyy meillä huonevarauksissa, vahvistaa Huuhtanen.

Toiminnan puolesta uutta on perjantai- ja lauantai-iltojen K18-kylpylä kello 19.30–22.00. Ikärajoituksella haetaan samalla sekä rauhallista kylpylähetkeä että tavoitellaan 20–30-vuotiaita asiakkaita. Toinen uutuus on virtuaalivesiliikunta.

–Monitorin välityksellä ohjataan vesiliikuntaa kaikilla kuntotasoilla, avaa kuntoutuspäällikkö Pilvi Österman.

Huhti-toukokuun aikana valikoimaan saadaan myös luonnon kylpyjä.

–Kylvyissä käytetään luonnon raaka-aineita, kuten yrttejä. Kasvikylvyt suunnitellaan asiakkaiden mukaan. Ne voivat olla virkistäviä tai rauhoittavia, Österman kertoo.

Lohja Spa & Resort haluaa tarjota myös hoitoja ja hierontoja sisältäviä hemmottelupaketteja päiväkävijöille. Lisäksi tarjolla on erilaisia valmennuspaketteja niin fyysisen kuin henkisenkin valmennuksen puolelta.

Rannan tuntumaan on rakennettu 12 kappaletta täysin uusia superior-tason hotellihuoneita.


Uudistussuunnitelmia riittää

Uudistuksista huolimatta kehittäminen ei kuitenkaan lopu koskaan ja pientä hienosäätöä tehdään jatkuvasti, kuten uusitaan rinnetalojen huoneistoja. Isompiakin suunnitelmia löytyy.

–Rantataloja on kaavoitettu kolme lisää. Pitkänajan suunnitelmana meillä on rakentaa päärakennuksen hotellisiipeen yksi kerros lisää. Haaveena on myös muokata palloiluhallista monikäyttöinen tila, jossa voisi pitää esimerkiksi konsertteja 500 hengelle. Siinä vaiheessa majoituskapasiteetti tulee kuitenkin ongelmaksi. Huoneita pitäisi olla enemmän, mutta ei ole kannattavaa, jos niistä on paljon tyhjillään ison osan ajasta, kertoo Lohja Spa & Resortin toimitusjohtaja Tero Eskola.

Hän näkee, että viiden vuoden kuluttua Lohja Spa & Resort on nykyistä tunnetumpi ja kansainvälisempi. Tällä hetkellä kansainvälisiä asiakkaita tulee mm. Virosta, Ruotsista, Saksasta ja Espanjasta.

–Tästä tulee päämarkkina-alueellamme (Turku-pääkaupunkiseutu) kohderyhmässään ykköspaikka ja yleisellä tasolla selvästi aiempaa merkittävämpi matkailukohde, Eskola sanoo.

Hän näkee, että Lohja Spa & Resortilla on myös merkittäviä vahvuuksia, joita on vaikea luoda, jos ne eivät ole valmiiksi olemassa.

–Meillä on erinomainen sijainti ja kaunis luonto. Ne ovat tärkeimmät asiat. Vaikka tekisimme millaisen uudistuksen, luonto nousee aina esille asiakaspalautteissa.

SMS