Tänään: 14.07.2024

Pakettiauto ja mies

Päätoimittaja

Laadukkaat pakettiauton kalusteet tekevät työskentelystä helpompaa ja tehokkaampaa

pakettiauto

Laadukkailla pakettiauton kalusteilla voi kohentaa ajoneuvon toiminnallisuutta ja turvallisuutta. Käyttipä pakettiautoa kuljetusliiketoiminnassa, työkalujen kuljettamiseen vai vapaa-ajantoimintoihin, sopivilla varusteilla on mahdollista tehostaa toimintaa ja parantaa ajoneuvon käyttökokemusta. Pakettiauton kalusteet auttavat pitämään tavarat järjestyksessä ja aina nopeasti saatavilla.

Kalusteet tarpeen mukaan

Pakettiautoihin on nykyisin saatavilla kaikenlaisia varusteita ja omaa tarvetta on syytä pohtia ennen kalusteiden hankkimista. Hyllyjärjestelmät on nykyisin mahdollista myös räätälöidä auton ja tarpeen mukaan. Hyllyjärjestelmä on kätevä tapa säilöä esimerkiksi työkalut ja vapaa-ajantarvikkeet omilla paikoillaan.

Mikäli hyllyjärjestelmälle ei esimerkiksi ole tilaa, voidaan harkita seinäpaneeleja. Tällöin työkalut on helppo ripustaa seinille ja lisäksi paneelit suojaavat sisäpintaa. Muttereille, ruuveille ja muille pienille tarvikkeille on olemassa myös käteviä lokerikkoja.

Työpöydät ovat niin ikään tyypillinen kaluste, josta on paljonkin hyötyä esimerkiksi putkimiehille, sähköasentajille ja muille ammattilaisille. Lattiaa voi kohentaa taas liukuesteillä tai tekemällä siitä vedenkestävän. Tehtävistä riippuen lattian kohentamisella voidaan lisätä työskentelyn turvallisuutta ja helpottaa puhdistamista.

Mitä tulisi ottaa huomioon?

Kalusteita hankittaessa on syytä ottaa monta seikkaa huomioon. Hinnoissa voi esimerkiksi olla suuria eroja, joten budjettikin vaikuttaa hankintoihin. Välttämättä halvin mahdollinen malli ei tule kuitenkaan pitkällä aikavälillä halvimmaksi, joten materiaalien kestävyyteen tulisi kiinnittää huomiota.

Metalli on tyypillisesti pitkäikäinen ja kestävä materiaali, mutta sen raskaus voi näkyä myös ajoneuvon polttoainekustannuksissa. Esimerkiksi kevyempää komposiittia käytetäänkin paljon monien kulkuvälineiden ratkaisuissa, myös junien lentokoneiden rakenteissa. Käyttötarve ja käytön tiheys vaikuttavat myös siihen, mikä materiaali tarjoaa parhaimman ratkaisun ja miten kalliiseen ratkaisuun kannattaa sijoittaa.

Jo kalusteita valitessa tulisi huomioida myös niiden asennusvaihe. Joissakin kalusteissa on esimerkiksi valmiiksi poratut reiät, mutta joskus poraaminen pitää tehdä itse. Viisas ostaja ottaa huomioon myös kalusteisiin kuuluvan takuun.

Ergonomiset ja nykyaikaiset ratkaisut

Pakettiauton ergonomiset kalusteet eivät vain tehosta työntekoa, vaan ne myös suojaavat käyttäjiään loukkaantumisilta, tapaturmilta ja lihasjumeilta. Vedettävien laatikoiden ansiosta ei esimerkiksi tarvitse taipua niin vaikeisiin asentoihin. Korkeussäädettävän pöydän avulla voi puolestaan työasentoa muokata niin, että selkä ei rasitu liikaa.

Jos budjetti antaa myöten, on esimerkiksi hyllyjärjestelmiin saatavissa työkaluille käteviä latauspisteitä. Valaistukseen on myös saatavissa LED-ratkaisuja, joista on Suomessa varsinkin pimeänä vuodenaikana varmasti hyötyä. Kalusteita voi usein myös yhdistää toisiinsa kätevästi, mikä tarjoaa lisää mahdollisuuksia tehdä tilasta juuri itseään miellyttävän. Tällöin myös rikkoutuneita osia on helpompi vaihtaa kerrallaan, kun koko kalustusta ei tarvitse uusia.

Tavarat järjestykseen

Kalusteet voivat siis tuoda lukuisia etuja pakettiauton omistajalle. Kyseessä on tyypillisesti investointi, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin. Työnteko on muutoinkin mukavampaa, kun työkalut ja mutterit löytyvät aina oikeista paikoistaan. Nykyaikaisilla ratkaisuilla voi myös antaa asiakkailleen kuvan asiantuntevasta osaamisesta ja järjestelmällisyydestä.