Laavuja lähdetään kiertämään tuttuun tapaan tänäkin syksynä, kun Laavujen kierros -tapahtuma järjestetään nyt jo 13. kerran. Tänä vuonna Laavujen kierroksen teemana ovat erätaidot. Teeman mukaisesti osatapahtumissa esitellään erilaisia retkeily- ja erätaitoja sekä -varusteita. Reiteillä on luvassa ohjelmaa kaikenikäisille.

Tänä syksynä ensimmäinen osatapahtuma pidetään Pusulan Keräkankareella sunnuntaina 12.9. klo 11.00–13.00. Tapahtumareitin pituus on noin 5 km. Reitiltä löytyy vaativuutta, mutta myös upeita näköaloja laavupaikalta. Tapahtumassa on valittavissa myös helppokulkuisempi reitti, jolla on pituutta noin 3 km. Reitillä on ohjelmaa osallistujille.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Nummen Samoojien, Lohjan seurakunnan ja Kisakallion LPT-opiskelijoiden kanssa. Mukaan kannattaa varata käteistä tai maksukortti, sillä laavupaikalla on myös buffetti, jossa Nummen Samoojat myyvät kahvia, pullaa ja paikan päällä paistettuja lettuja. Pysäköintialue löytyy osoitteesta Veikontie 86.

–Varustaudu sään mukaan, nappaa omat eväät mukaan ja tule mukaan kiertämään laavuja! järjestäjät toivottavat.

Jukka Vienonen (Lohjan Liikuntakeskus, vas), Ahti Norja (Nummen Samoojat), Janina Lankinen (Lohjan Liikuntakeskus), Santtu Hägg (Lohjan Liikuntakeskus), Katja Vesanen (Lohjan seurakunta) ja Juho Ylimaa (Kisakallion LPT-opiskelija) Muijalan hiihtomaassa, jonne suunnataan Laavujen kierroksen kolmannessa osatapahtumassa. (Kuva: Lohjan Liikuntakeskus)

Karnaistenkorpi, Muijalan hiihtomaa ja Gunnarlan maja

Toinen osatapahtuma on vuorossa sunnuntaina 3.10. klo 11.00–13.00. Tuolloin retkeillään Karnaistenkorvessa. Kolmas osatapahtuma järjestetään sunnuntaina 24.10. klo 11.00–13.00 Muijalan hiihtomaassa. Neljäs osatapahtuma järjestetään iltalaavuna perjantai 5.11. klo 18.00–20.00. Tuolloin suunnataan Gunnarlan majalle.

Makkaran- ja pillimehujenjakoa tapahtumissa ei enää ole, vaan osallistujia kannustetaan pakkaamaan matkaan oman eväät. Laavuilta löytyy nuotiopaikkoja, joissa voi paistaa vaikka makkarat. Kannustimena toimii Instagram-kuvakilpailu, johon osallistuneiden kesken arvotaan tapahtumasarjan päätteeksi trangia.

Laavujen kierros

Laavujen kierros on ulkoilutapahtuma, johon voidaan lähteä nauttimaan raikkaasta syyssäästä koko perheen voimin. Tämän syksyn ensimmäinen osatapahtuma on jo 50. osatapahtuma Laavujen kierroksen historiassa, mitä voinee pitää merkittävänä etappina. Tapahtuma onkin vakiintunut osaksi monen lohjalaisen syksyä.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda paikallisia ulkoilureittejä tutuiksi ihmisille. Tapahtuma on kerännyt vuosittain noin 4 000 osallistujaa, joten aika moni onkin tarttunut tilaisuuteen ja lähtenyt katsomaan, millaisia kohteita kotinurkilta löytyy. Syysluonnosta voi totta kai lähteä nauttimaan, vaikka reitit olisivatkin ennestään tuttuja.

SMS