Lohjan Liikuntakeskus Oy järjestää koko perheen Laavujen kierros -tapahtumasarjan tänä syksynä jo 12. kerran. Laavujen kierrokset koostuvat perinteisesti neljänä sunnuntaina järjestettävistä osatapahtumista, joissa tutustutaan ulkoilureitteihin ja -alueisiin sekä paikallisiin nähtävyyksiin ympäri Lohjaa.

Tänä vuonna Laavujen kierroksen osatapahtumat järjestetään Karnaistenkorvessa 30.8. kello 10.00–13.00, Karjalohjan Pappilanniemessä 20.9. kello 10.00–13.00, Liessaaressa 4.10. kello 10.00–13.00 ja Nummella Veteraanien majalla 25.10. kello 10.00–13.00. Perinteisten osatapahtumien lisäksi tänä syksynä järjestetään myös iltalaavutapahtuma Gunnarlan majalla 6.11. kello 18.00–20.00.

–Kokeilemme uutena tapahtumana iltalaavua marraskuun pimeydessä. Halusimme jotain uutta ja vähän jännittävää. Tähän on tarkoitus saada halloween-teemaa mukaan. Yksityiskohtainen ohjelma ei ole vielä tiedossa, mutta haemme elämyksellisyyttä, kertoo Lohjan Liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Vienonen.

Reitille järjestetään valaisusta, mutta marraskuun pimeyteen kannattaa varautua myös omalla tasku- tai otsalampulla.

Osatapahtumista muut paitsi Veteraanien maja ovat tuttuja jo ennestään. Pientä vaihtelua on silti luvassa, sillä reitteihin on tehty muutoksia ja esimerkiksi Liessaaressa suunnataan uudelle laavulle vanhan sijaan. Kairajärven rannalla sijaitseva Veteraanien maja halutaan tuoda ihmisten tietoisuuteen, joten se otettiin tänä vuonna mukaan uutena kohteena. Osatapahtumat on siirretty tällä kertaa pari viikkoa tavallista aikaisempaan ajankohtaan, jotta kelit olisivat paremmat ja harmaiden päivien sijaan saataisiin nauttia kauniista syyssäästä.

Karnaistenkorven, Pappilanniemen ja Veteraanien majan tapahtumiin järjestetään bussikuljetus, joka lähtee Lohjan torilta. Busseihin ilmoittaudutaan ennakkoon joko

Liikuntakeskuksen verkkosivulta löytyvän varausjärjestelmän kautta tai soittamalla Tennariin. Paikka bussiin tulee varata viimeistään osatapahtumaa edeltävänä perjantaina.

Laavujen kierrokset järjestetään monen henkilön ja toimijan voimin. Mukana tänä vuonna ovat mm. Veli Ryhänen (Lohjan seudun latu, vas), Harri Hollo (Kisakallio), Santtu Hägg (LLK), Lasse Tenlenius (Lohjan seudun soutajat), Lasse Svenskberg (Lohjan seudun soutajat), Janina Lankinen (LLK), Jukka Vienonen (LLK), Pekka Luoma (Hiidenkiertäjät), Ahti Norja (Nummen samoojat), Hellen Koskinen (Kisakallio), Toni Ojala (LLK) ja Jari Moberg (Kisakallio).

Terveenä laavuille

Tämän syksyn tapahtumissa on pyritty huomioimaan vallitsevat olosuhteet, jotta tapahtumiin osallistuminen olisi mahdollisimman turvallista. Tapahtuma-aikaa on aikaisempiin vuosiin verrattuna pidennetty yhdellä tunnilla, niin että osatapahtumat alkavat jo kello 10.00.

–Pyrimme välttämään ruuhkia pidentämällä tapahtuma-aikaa, Vienonen sanoo.

Laavupaikoilla pyritään huolehtimaan turvaväleistä, eikä esimerkiksi yhteisiä makkaratikkuja ole tänä vuonna käytössä, vaan makkarat paistetaan ritilöillä tai omissa makkaratikuissa. Liikuntakeskuksen väki vinkkaakin pakkaamaan oman makkaratikun matkaan. Nykyään makkaratikuista on olemassa mm. teleskooppivarrellisia tikkuja, jotka on helppo kuljettaa repussa. Lisäksi tapahtuman osallistujien toivotaan huomioivan vallitsevat suositukset, ja osallistuvan tapahtumiin vain, jos he tuntevat itsensä täysin terveiksi. Myös hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia ennen ja jälkeen tapahtuman.

–Me järjestämme tapahtuman, mutta ihmisten on itse kannettava vastuu käyttäytymisestään, Vienonen tiivistää.

Lohjan Liikuntakeskuksessa seurataan jatkuvasti koronavirustilannetta ja valtakunnallisia ohjeistuksia. Mahdollisista tapahtumamuutoksista tiedotetaan sekä Lohjan Liikuntakeskuksen verkkosivuilla että Facebookissa.

SMS