Nykyaikaan kuuluu oman itsensä ykköseksi laittaminen arjessa, mutta jouluna muistamme myös läheisiämme ja ystäviämme, mutta millaisia lahjoja heille hankimme?

Vastuullisuus on tullut viime vuosina yhdeksi kuluttamisen teemaksi, ja joululahjoissa vastuullisuus on korostunut jo usean vuoden aikana, mutta mitä vastuullisuus voisi tarkoittaa paikallisella tasolla? Millaisia lahjoja voisimme ostaa, jotka olisivat jotenkin paikallisuutta tukevia?

Monet lohjalaiset ja vihtiläiset yritykset ovat pieniä yhden tai muutaman hengen yrityksiä, ja nimenomaan palvelualan yrityksiä. Näistä kauneuden, hyvinvoinnin ja monien muiden alojen yrityksistä on mahdollista ostaa lahjaksi lahjakortteja ja niiden avulla lisätä läheisten hyvinvointia, ja tukea paikallisia yrittäjiä.

Tuetaan paikallisia yrittäjiä

Monet tuoteostot on myös mahdollista tehdä paikallisesti, vaikka se verkkokauppa onkin aina auki ja tilaaminen on helppoa – joten totta kai ostamme paljon tuotteita myös verkkokaupasta kaukaakin, mutta aina silloin tällöin on hyvä muistaa sitä paikallista yrittäjää. Jokainen paikalliselle yrittäjälle suunnattu euro on euro koko alueelle, alueemme palveluiden kehittymiselle ja ennen kaikkea jatkumiselle. Jos aina haemme sen edullisimman vaihtoehdon, saamme tulevien vuosien aikaan nähdä entistä useamman paikallisen yrityksen laittavan ovensa kiinni.
Antamalla paikallisesti, saat takaisin. Raha säilyy paikallisesti 2-3 kertaisena liikenteessä auttaen kaikkia liiketoiminta-aloja, jos ostat tuotteesi paikallisista yrityksistä. Paikalliset yritykset palkkaavat paikallisia ihmisiä töihin kasvaessaan, maksavat paikalliset veronsa kunnalle ja koko toiminnallaan luovat uusia mahdollisuuksia Lohjalle.

Hyvinvointia joulupakettiin

Doctor dentist showing patient’s teeth on X-ray

Tämä vuosi on ollut monelle raskas ja haasteellinen, eikä tämä talvi ole tuomassa sen iloisempia uutisia. Koko Eurooppa on energiakriisin kourissa ja inflaation nostaa ruoan ja elämisen hintaan myös täällä meillä. Se tarkoittaa, että joudumme elämään säästöliekillä tulevaisuuteen varautuen, mutta kuitenkin elämästä nauttien.

Tällaisina aikoina ilon ja hyvän olon jakaminen on entistä tärkeämpää ja joulu on aika, jona voimme jakaa sitä hyvällä syyllä. Me suomalaiset olemme usein aika hiljaisia ja säästäväisiä, mutta nyt tänä jouluna voimme jakaa mahdollisuuksiemme mukaan hyvinvointia ympärillemme – tehdään siis hyvää yhdessä. Paikalliset yrittäjät ovat omalla toiminnallaan sijoittaneet Lohjan tulevaisuuteen. Kannusta niitä, jotka sen ovat uskaltaneet tehdä.

Vastuullisuus on paljon muutakin kuin tuotteiden alkuperä, se on myös sitä, miten suhtaudumme omassa yhteiskunnassamme toisiimme – vastuullisuus tarkoittaa vastuuta ihmisistä, ympäristöstä ja taloudesta.

KO