Tänään: 25.07.2024

Toimittaja

Lahjoita joulukukka ikäihmiselle

hyväntekeväisyys, ikäihmiset, joulu

Lohjan kaupunki osallistuu jälleen Ilahduta ikääntynyttä joulukukalla -kampanjaan. Kampanja jatkuu 20.12. asti. Mukana ovat Kukkahuone Verona (Lohjan keskusta), Kukkatalo Muotikukka (Lohja asema), Virkkalan Kukkapuoti ja Kukkakauppa Ellan kukka (Karjalohja).

Kampanjaan voi osallistua ostamalla kampanjassa mukana olevasta kukkakaupasta joulukukan ja kirjoittamalla mukaan kortin omalla tervehdyksellä. Kukkakaupoissa on tarjolla kolme erilaista jouluista kukkavaihtoehtoa, joista voi valita omalle kukkarolle sopivimman. Kaupat ovat valinneet kampanjakukkasiksi sellaisia kasveja, jotka kestävät hyvin, mutta eivät tuoksu voimakkaasti. Sellaisia ovat mm. amaryllis ja joulutähti.

Kampanja-ajan päätyttyä kukat toimitetaan saajilleen. Lahjoitetut joulukukat jaetaan Lohjan alueella sijaitseviin ikääntyneiden palveluasumisen yksiköihin ja Lohjan kaupungin kotihoidon asiakkaille.

–Kampanja on lähtenyt hyvin liikkeelle, mutta vielä ehtii hienosti mukaan. Kukkia jaetaan ensisijaisesti yksinäisille kotona tai asumispalveluyksiköissä asuville ikääntyneille, joilla ei ole omaisia tai läheisiä muistamassa heitä joulun aikaan. Jos kukkia tulee runsaasti, niitä jaetaan myös ikääntyneiden asumispalveluyksikköjen yhteisiin tiloihin, joissa ne ilahduttavat ikääntyneitä asukkaita sekä toki henkilöstöäkin, kertoo ylihoitaja Hannele Patjas Lohjan kaupungilta.

Joulukukat on aiempina vuosina otettu vastaan lämmöllä.

–Kukat ilahduttavat, tuovat muistoja ja käynnistävät keskustelua kukan tuoneen hoitajan kanssa, Patjas sanoo.

Vastaavanlaisia kampanjoita järjestetään ympäri Suomea. Lohjalla joulukukkakampanja käynnistyi Lohjan kaupungin ja paikallisten kukkakauppojen yhteistyönä.

–Kampanja käynnistyi kuusi vuotta sitten SPR Lohjan osaston, Kukkahuone Veronan ja Lohjan kaupungin yhteistyönä. Moottorina toimi Hannele Turunen, Patjas kertoo.

Esimerkiksi joulutähti kestää hyvin, mutta ei tuoksu voimakkaasti, joten se sopii hyvin joulumuistamiseksi.