Lainavertailu tarkoittaa lainan kilpailuttamista mahdollisimman monen tarjoajan kesken. Voit säästää rahaa niin uutta lainaa hakiessa, kuin myös yhdistämällä jo olemassa olevia luottoja yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi.

Lainavertailu on nopea ja maksuton tapa paitsi säästää rahaa, myös tehdä parempia taloudellisia päätöksiä.  Lainavertailu on yksinkertaisuudessaan rahoitustuotteiden hintavertailua, jossa haluttu laina kilpailutetaan usean luotonantajan kesken. Omalaina.fi on kattava suomalainen lainojen vertailupalvelu, jossa niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin voivat kilpailuttaa lainatarpeensa kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kesken. Kilpailuttaminen vie aikaasi vain muutamia minuutteja ja pääset heti hakemaan haluamaasi lainaa – samalla säästät jopa satoja euroja lainakuluissa.

Näin kilpailutat lainat

Kuten kaikki lainanhaku, myös kilpailutus on viisainta aloittaa lainasumman, -tyypin ja oman maksukyvyn pohdinnalla. Tuleeko lainasumma kattamaan koko hankintahinnan? Nostetaanko laina kerralla vai tarvitsetko ehkä uusia nostoja myöhemmin? Entä millaisiin kuukausilyhennyksiin sinulla on varmasti varaa, vaikka tulosi väliaikaisesti pienenisivät? Kun näihin kysymyksiin on löytynyt vastaus, voi hakija siirtyä luottavaisin mielin lainahakemuksen täyttöön.

Lainahakemuksen täyttöön tarvitset henkilötietojesi lisäksi tietoa asumisestasi, koulutus- ja työhistoriasi, sekä tietoa muista veloistasi. Voit tässä yhteydessä ilmoittaa myös halustasi yhdistää aiempia luottojasi, sekä mahdollisen yhteishakijan tiedot. Kun hakemus on lähetetty kaikilla tarvittavilla tiedoilla, kilpailutetaan laina kaikkien sopivien luotonantajien kesken. Prosessi on nopea ja saat alustavat lainatarjoukset hetkessä. Voit vapaasti valita sopivimman vaihtoehdon sinulle osoitetuista tarjouksista ja hyväksyä sen. Lainasumma voidaan siirtää ilmoittamallesi tilille jo saman päivän aikana.

Säästöt syntyvät vertailun kautta

Hyvän päätöksen tekeminen on vaikeaa, mikäli et tunne kaikkia vaihtoehtoja. Kuten muidenkin tavaroiden ja palvelujen kohdalla, voi sama tuote löytyä halvemmalla toisesta myyjäliikkeestä, jos vain jaksat vertailla useita tarjouksia. Voit sitoutua lainaan jopa useiksi vuosiksi, joten muutamien prosenttien erot kasvavat nopeasti suuriksi. Siksi vähäpätöisiltä tuntuva säästö voi todellisuudessa olla jopa tuhansia euroja koko laina-ajalta. Vertailu siis kannattaa ehdottomasti lainasummasta riippumatta.Täysin sähköisten palvelun ansiosta kymmenien rahoitusratkaisujen vertailu on mahdollista muutamassa minuutissa. OmaLaina tekee raskaan vertailutyön puolestasi ja sinulle jää vain lopullisen päätöksen tekeminen. Voit myös halutessasi hylätä ensimmäiset lainatarjoukset ja kilpailuttaa lainat eri ehdoin. Päätös on yksin sinun!