Keskiviikkona alkanut AKT:n lakko vaikuttaa jätekuljetuksiin Rosk’n Rollin toimialueella.

  • Sekajätteen ja pakkausjätteiden tyhjennyksiin lakko vaikuttaa Länsi-Uudenmaan kunnissa. Sekajätteen tyhjennyksistä pyritään hoitamaan ensisijaisesti koulujen, sairaaloiden, palveluasumisen sekä taloyhtiöiden jäteastiat.
  • Pakkausjätteitä (muovi, kartonki, metalli) ei kuljeteta lakon aikana lainkaan Länsi-Uudellamaalla. Myös ekopisteet voivat pursuta.
  • Biojätteet jäävät tyhjentämättä Askolassa, Pornaisissa, Porvoossa, Loviisassa ja Sipoossa Itä-Uudellamaalla sekä osittain Hangossa, Raaseporissa, Siuntiossa ja Inkoossa Länsi-Uudellamaalla.

Jäteastian täytyttyä omakotitaloissa voi varastoida jätteitä jonkin aikaa omalla kiinteistöllä, esimerkiksi varastossa tiiviisti pakattuna. Biojätettä voi tilanteen vaatiessa laittaa kohtuullisia määriä sekajäteastiaan.

Kun jätteet tullaan jälleen keräämään, voi jäteastian viereen seuraavan tyhjennyksen yhteydessä jättää lisäjätesäkin maksutta. Myös jäteasemat ovat käytettävissä; sekajätteen vieminen jäteasemalle maksaa, mutta pakkausjätteitä voi viedä maksutta. 

Niille asiakkaille, jotka ovat jättäneet Rosk’n Rollille matkapuhelinnumeronsa, lähetetään tekstiviestit väliin jäävistä tai myöhästyvistä tyhjennyksistä.

Lakon on ilmoitettu kestävän toistaiseksi viikon ajan eli 21.2. asti. Lakon päätyttyä kestää jonkin aikaa ennen kuin väliin jääneet jätekuljetukset saadaan kurottua kiinni.