Tänään: 17.07.2024

Päätoimittaja

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on mahdollista asioida lupa-asioissa kolmena lauantaina loka-marraskuussa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on mahdollista asioida lupa-asioissa kolmena lauantaina loka-marraskuussa. Näinä päivinä kansalaisten on mahdollista asioida ainoastaan passi- ja henkilökorttiasioissa etukäteen netissä varaamanaan aikana.

Asiakkaita palvellaan Espoon pääpoliisiasemalla ja Lohjan poliisiasemalla 9.10, 13.11. ja 27.11. Espooseen ajan varanneiden asiakkaiden on hyvä huomioida, että käyntiosoite on remontin vuoksi Nihtisillankuja 4 A 4. Lohjalla asiakkaat otetaan vastaan tutussa osoitteessa Postikatu 3 B.

Lupapäällikkö Leena Höysniemi kertoo, että niin sanotuilla lupalauantailla pyritään helpottamaan ruuhkaa, joka on syntynyt kansalaisten uusiessa korona-aikana vanhentuneita passeja ja henkilökortteja. Kuten poliisi tiedotti aiemmin syyskuussa, passien ja henkilökorttien kysyntä on parhaillaan erittäin vilkasta, minkä vuoksi lupapalveluiden ajanvaraus on Länsi-Uudellamaalla ruuhkautunut.

− Tilanne on tältä osin edelleen sama. Espooseen saapuu ajan varanneiden asiakkaiden lisäksi päivittäin toistuvasti noin 200 asiakasta jonottamaan palvelua, Höysniemi sanoo.

Espoon ja Lohjan poliisiasemien lisäksi Länsi-Uudellamaalla lupapalveluja on tarjolla Kirkkonummen ja Raaseporin poliisiasemilla. Kaikkien poliisiasemien aukioloajat ovat esillä poliisin nettisivuilla ja niihin varattavat ajat löytyvät ajanvarauspalvelusta. 

Ajanvarausaikoja vapautetaan viikoittain. Nyt ajanvarausaikoja on avattu jopa kolmen kuukauden päähän, jotta asiakkaat voisivat paremmin ennakoida tilannetta. Lähes joka päivä asiakkaat myös peruvat eri poliisiasemilta varaamiaan aikoja, ja nämä tulevat nopeasti seuraaville varattavaksi, minkä vuoksi kannattaa seurata tilannetta.

Ajanvaraus ja asiointi poliisiasemalla

Voit laittaa useimmat poliisin hakemusasiat vireille verkossa. Aina käyntiä ei tarvita. Verkkopalvelumme kertoo, jos sinun tulee asioida paikan päällä toimipisteessä.

Varaa aika lupapalveluihin etukäteen

Varaa aika haluamaasi toimipisteeseen ajanvarauspalvelussa. Ajan voit varata joko kirjautumalla palveluun tai kirjautumatta. Linkit molempiin vaihtoehtoihin löydät sähköisen asioinnin ajanvaraussivulta. Valitse ensin tapaamisen aihe sekä asiointipaikka. Jos et löydä heti sopivaa aikaa, käy myöhemmin katsomassa uusia vapaita aikoja. 

Ota huomioon, että ajanvaraus ei ole käytössä kaikissa toimipisteissä. Kaikkia lupapalveluita ei myöskään saa kaikista toimipisteistä. Ajanvarausaikoja on tarjolla poliisiasemien lisäksi myös muissa palvelupisteissä kuten lupapalveluautossa ja osassa yhteispalvelun asiointipisteitä.

Saat vahvistuksen tekemästäsi ajanvarauksesta tekstiviestillä tai sähköpostilla. Viestissä on varaustunnus, joka sinun tulee säilyttää. Saat vielä myöhemmin muistutuksen lähestyvästä ajanvarauksesta. 

Tarvittaessa neuvontapalvelumme auttaa sinua ajanvarauspalvelun käytössä.

Muuta tai peruuta aika tarvittaessa

Voit muuttaa tai perua aikasi ajanvarauspalvelussamme. Tarvitset siihen varaustunnuksesi. Pääset tarkastelemaan varaamiasi aikoja palvelun etusivulta. Jos kirjaudut sisään asiointipalveluumme, näet Ajanvaraus-osiossa kaikki varaukset, jotka olet tehnyt kirjautuneena tai joihin olet liittänyt henkilötunnuksesi.

Jos sait varausvahvistuksen tekstiviestinä, peru aika vastaustekstiviestillä, jossa on sisältönä ainoastaan varaustunnus.

Voit myös muuttaa tai peruuttaa aikasi soittamalla neuvontapalveluumme. Myös tällöin tarvitset varaustunnuksen.

Jonotusaika vaihtelee

Suosittelemme ajanvarauspalvelua, koska tällöin saat palvelua sovittuna aikana.

Voit asioida myös jonottamalla paikan päällä. Jonotusajat vaihtelevat toimipisteittäin ja voivat olla pisimmillään jopa useita tunteja. Jonotustavat vaihtelevat eri toimipisteissämme. 

Kaikki lupapalveluita tarjoavat toimipisteet eivät ole auki viikon jokaisena päivänä. Tarkasta palveluajat poliisilaitoksien yhteystiedoista. 

Ota mukaasi tarvittavat asiakirjat

Kun asioit poliisin lupapalveluissa, ota mukaasi henkilökortti tai passi. Myös vanhaksi menneestä passista tai henkilökortista sekä esimerkiksi ajokortista ja muista asiakirjoista on hyötyä henkilöllisyytesi todistamisessa.

Tutustu hakemukseesi mahdollisesti liitettäviin asiakirjoihin etukäteen. Löydät näistä tietoja kunkin lupa-asian omilta verkkosivuilta. Ota mukaan asioinnille tarvittavat todistukset ja muut lomakkeet. 

Lohjan poliisiasema

Vaihde 0295 430 281

Osoite Postikatu 3 B, 08100 LOHJA

Lohjan poliisiasema, Nummelan palvelupiste

Vaihde 0295 430 281

Osoite Asemantie 30, 03100 NUMMELA