Hope Lohja järjestää vaatekeräyksen lauantaina 14.10. klo 10-14 Nummelan Citymarketissa.
– Otamme vastaan lasten ja nuorten perusvaatteita ja kenkiä. Taaperoikäisistä teineille, mutta suurin pula on 140-senttisten poikien vaatteista, sanoo Hope Lohjan vapaaehtoistyöntekijä Anna Laakso.
Hän muistuttaa, että vaatteiden on oltava ehdottomasti ehjiä, puhtaita, tahrattomia ja sopivia koulu- ja päiväkotikäyttöön.
– Vaatteiden tulee olla ajanmukaisia, jotta niitä käyttävät lapset ja nuoret eivät erottuisi ikävästi ikätovereistaan. Ja nyt kaivataan lähinnä syksy- ja talvivaatteita sisä- ja ulkokäyttöön. Hyväkuntoiset pyyhkeet ja liinavaatteet kelpaavat meille myös.

Avun tarve kasvussa

Hope Lohja toimii Lohjalla, Vihdissä, Karkkilassa, Siuntiossa, Raaseporissa, Inkoossa ja Hangossa. Yhdistyksen kautta saa avustuksia vuosittain yli 600 lasta. Avun tarve on Anna Laakson mukaan kasvussa.
– Emme kysele vuosituloja emmekä pankkitilin saldoa. Autamme mahdollisuuksiemme mukaan kaikkia Suomen sosiaaliturvan piirissä olevia vähävaraisissa perheissä asuvia lapsia ja nuoria. Työntekijät kokoavat valmiin vaatepaketin, jonka asiakas voi noutaa Hopen toimipaikasta Lohjan keskustasta.
Vaatteiden lisäksi keräykseen voi tuoda myös leluja ja lautapelejä sekä uusia, lasten käyttöön soveltuvia hygieniatarvikkeita, kuten hammasharjoja, hammastahnaputkiloita ja suihkusaippuoita.
– Lautapelit ovat ajattomia, ja niiden parissa voivat aikaansa viettää myös aikuiset yhdessä lastensa kanssa. Hygieniatuotteista kokoamme lapselle tai nuorelle erillisen pakkauksen, jonka hän saa vaatepakettinsa mukana, Laakso sanoo.
Hänen mukaansa on vaikea arvioida, paljonko keräyksestä kertyy asiakkaille jaettavaa tavaraa.
– Viime vuonna saatiin täysi pakettiautollinen ja lisää muutaman henkilöauton tavaratilaan. Semmoiseen määrään olisimme nytkin tyytyväisiä.

JP